Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

zomerlezen 2018 bianca mastenbroek

Ik ga deze zomer De blauwe maanvis van A.N. Ryst lezen op mijn e-reader, een bundel met sprookjesachtige verhalen. Ik ben er erg benieuwd naar, want het is moeilijk om originele sprookjes te bedenken, want er zijn er natuurlijk al heel veel. En wat maakt een sprookje nou precies een sprookje? Hoe krijgt het de juiste sfeer, maar ook de diepere laag? Dit boek heeft lovende recensies, dus misschien vind ik hierin wel de antwoorden.

Al een tijdje heb ik het idee dat ik zelf ook iets met sprookjes wil. Meer dan dat vage idee is het nog niet. Maar daardoor word ik nu wel aangetrokken door sprookjesachtige boeken. De afgelopen tijd heb ik Ontworteld van Naomi Novik (best aardig) en Hazelwoud van Madam Melissa Albert (verrassend leuk) gelezen. En wie weet, wat er deze warme zomer nog meer op mijn pad komt. Ik hoop inspiratie om een geweldig boek te gaan schrijven in de toekomst.

Informatie over het boek

Klik op een boekomslag voor meer informatie en recensies over een boek

A.N.Ryst – De blauwe maanvis
Querido 2016, 236 bladzijden
De blauwe maanvis is een bonte verzameling verhalen over onalledaagse mensen die zwerven door het oerbos in het aardse paradijs. Een eenzame herder ontdekt er een slapende reus. Een meisje vindt na de overstroming van haar dorp een gestrande maanvis. Een man verliest zijn spiegelbeeld. Een jongen wordt belaagd door een menseneter. En een vrouw verdedigt haar keuze voor twee mannen. Alle personages in deze ongewone verhalenbundel worstelen niet alleen met hun demonen maar ook met zichzelf.

boekomslag A.N. Ryst - De blauwe maanvis

Over Bianca Mastenbroek

De foto heb ik van Bianca Mastenbroek gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage