Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

zomerlezen 2018 wilma degeling

Een veellezer ben ik. Ik lees vaak en eigenlijk alles.
Soms stevige kost over bijvoorbeeld juridische onderwerpen en ook die boeken lees ik met plezier. Maar hier laat ik zien welke andere boeken ik deze zomer las (ik ben al op vakantie geweest):

  • Een flinke stapel leuke, mooie en spannende jeugd- en young adultboeken. Op de foto is niet alles te zien trouwens, want op een e-reader (handig op vakantie) las ik ‘Het probleem met Voor Altijd’ van Jennifer L. Armentrour en ‘Angels & demons’ van Klaas Bond.
  • Zeker in de zomer lees ik thrillers. Als je daar ook van houdt: pak vooral de razend spannende Rebound-trilogie van Willem Asman (ik las het in juni verschenen 3e deel ‘Exit’, maar begin bij deel 1: ‘Enter’).
  • Andere romans voor volwassenen waren o.a. ‘De belofte van Pisa’ van Mano Bouzamour en twee boeken van Alex Boogers.

En daarmee kom ik op een belangrijke ontdekking: het plezier in het herlezen van een boek.
Zo kocht ik jaren geleden voor het eerst een boek van Alex Boogers: de pocketuitgave (handig voor de vakantie, ik had nog geen e-reader) van ‘Het waanzinnige van sneeuw’. Inmiddels heb ik alle boeken van deze schrijver gelezen en dit jaar was dat zijn nieuwste roman ‘Onder een hemel vol sproeten’. Mijn eerste pocketboekje nam ik mee op vakantie en herlas ik met veel genoegen.

Die combinatie houd ik in mijn leesmenu: de ontdekking van een nieuw boek en het soms verstilde plezier met een oude bekende.
Wat ik hierna ga lezen deze zomer is zo’n duo van Joke van Leeuwen: ‘Deesje’ uit mijn boekenkast en het net aangeschafte ‘Nu is later vroeger’.
Daar heb ik erg veel zin in!

zomerlezen 2018 wilma degeling

Informatie over het boek

Joke van Leeuwen – Deesje
Deesje moet voor een poosje naar halftante in de grote stad. Eigenlijk wil ze niet, maar dat heeft ze niet gezegd. Want ze zegt niet altijd meteen wat ze eigenlijk zeggen wil. En juist daarom loopt alles anders zodra Deesje de trein uit stapt. Ze rolt van het ene avontuur in het andere. Ze komt op televisie, en als ze niet vanzelf kwijtraakt, dan loopt ze weg!

Joke van Leeuwen – Nu is later vroeger
Waar kun je twee dagen achter elkaar je verjaardag vieren? Weten honden hoe laat het is? Waar is 10 oktober 1582 gebleven? De tijd is iets waarover je je kunt blijven verwonderen. Want wat is tijd precies? In dit boek vertelt Joke van Leeuwen op haar geheel eigen wijze van alles over tijd, in tekst én heel veel beeld. Hoe de tijd kan zijn begonnen, hoe die steeds preciezer werd bijgehouden, waarom je je niets van je geboorte herinnert, wat stripverhalen ermee te maken hebben, en nog veel meer.

Over Wilma Degeling

De foto’s heb ik van Wilma Degeling gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage