Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Tamara Geraeds antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil jij deze zomer lezen

zomerlezen 2018 tamara geraeds

Een tijd geleden kocht ik op het Boekenfestijn een aantal boeken in de serie over Oksa Pollock. Het is een avontuurlijke serie over een meisje dat magische krachten blijkt te bezitten en erachter komt dat ze uit een andere wereld komt. Ze is de toekomstige koningin van Edefia en moet vechten tegen magische slechteriken.

Dit verhaal sprak me meteen aan, omdat ik dol ben op avontuurlijke boeken met een flinke dosis magie. Ik heb al talloze series gelezen in dit genre en ik schreef zelf ook de serie over Christopher Plum, een ridder met magische krachten en bijzondere vrienden. Misschien dat ik daardoor nog wel meer van dit soort boeken ben gaan houden.

Andere series in dit genre die ik leuk vind zijn: de Harry Potter serie, Percy Jackson, de Spiderwick Chronicles, Artemis Fowl, de Geestenjager, de Nachtmerrieacademie en nog veel meer. Ik houd van legendes, monsters, geheimen, magische werelden en krachten en ga zo maar door. En ik denk dat de Oksa Pollock serie daar veel van heeft.

Het liefst zou ik zelf ook een magische kracht hebben of een geheime wereld ontdekken. Zolang dat niet gebeurt, is het leuk om erover te lezen en te schrijven.

Op het Boekenfestijn waren het de kaften van de Oksa Pollock serie die opvielen tussen alle andere. Ze zijn prachtig. De boeken schreeuwden meteen naar me: “Koop ons!” Toen het verhaal me ook nog aansprak, moest ik ze dus wel meenemen. Maar omdat ik nog zo veel ongelezen boeken in de kast heb staan (ongeveer 1200), is deze serie nog steeds niet aan de beurt gekomen. Hij roept wel steeds vaker naar me vanuit de kast: “Lees me!” Dus dat wil ik binnenkort echt doen. En wie weet brengen ze me wel op ideeën voor mijn eigen Christopher Plum serie!

Oksa Pollock werd oorspronkelijk geschreven in het Frans. De boeken zijn (nog) niet vertaald in het Nederlands, maar wel in het Engels. Die versie ga ik dus lezen, want Frans begrijp ik niet 😉

Over het boek

Anne Plichota & Cendrine Wolf – The Last Hope
The Earth is in turmoil. Fleeing a flooded London, Oksa and the rest of the Pollock family set off in search of the Entrance Portal of Edefia, their magical home. It is their only chance of restoring the Earth’s balance. To get there, Oksa is forced to ally herself with the terrible Felons, mortal enemies who could betray her at any moment. Luckily she also has some real friends at her side: Pavel, her shapeshifting father; Gus and Tugdual, the two rivals for her heart; and, of course, her formidable grandmother Dragomira, along with her menagerie of Edefian creatures. But little does Oksa know, not only will she have to brave countless dangers to reach the portal, she must also pay a terrible price to enter the hidden world… And what will await her on the other side?

De foto heb ik van Tamara Geraeds gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage