Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Myriam Berenschot (illustrator) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

zomerlezen 2018 myriam berenschot

Ik heb een hele stapel naast mijn bed liggen waar ik al heel lang aan toe wil komen….

Maar welk boek ik zeker wil lezen deze zomer, is Topgeheimen van Barbro Lindgren.

Het boek las ik al toen ik klein was. Het maakte enorme indruk op mij. Maar waarom weet ik echt niet meer. Ik weet nog wel dat ik me heel erg verbonden voelde met het meisje, de hoofdpersoon. Heel interessant vond ik haar.

Ik hoop niet dat er al te veel van de magie zal verdwijnen als ik het nu lees, maar ik ben heel nieuwsgierig of ik nu nog zal begrijpen wat mij toen zo fascineerde.

Een tijdje geleden heb ik het boekje weer op de kop weten te tikken. Tweedehands. Want het is nergens meer te leen of te koop.

Over het boek

Barbro Lindgren – Topgeheimen
“Niemand mag dit ooit lezen. Zelfs mamma niet. En Ingrid ook niet, hoewel we elkaar al zo lang kennen. Maar misschien mag mijn neef het wel – over een heleboel jaren. Want met hem ga ik trouwen. Maar dat weet hij zelf nog niet. Dat weet ik alleen.” Zo begint Barbro Lindgren haar dagboek als ze 10 jaar is. Barbro praat over alles. Over haar vader, haar moeder, haar broertje, haar zusje, over school, over vrienden en vriendinnen, over haar avonturen en over alle dingen die wel en niet mogen. Daarom is dit boek Topgeheim.

Deze foto heb ik van Myriam Berenschot gekregen voor bij deze blogbijdrage