Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Deze zomer kijk ik naar heel veel boeken uit, maar het meest naar het nieuwste boek van R.L Stine in de Return to Fear Street-serie: You May Now Kill the Bride. Eigenlijk kwam ik er via Goodreads achter dat dit boek deze zomer zou verschijnen. Vroeger was ik grote fan van R.L. Stine. Het begon als kind toen ik de Kippenvel-serie las. Ik heb elk boek gelezen en was er echt verslaafd aan. Als tiener begon ik de boeken te lezen zoals De strandwacht en De babysitter. Het was een hele serie met een blauwe zijkant. Elke vakantie zat ik helemaal in die boeken. In de tijd van Fear Street ben ik de auteur een beetje uit het oog verloren omdat ik toen meer boeken voor volwassenen ging lezen.

R.L. Stine is degene door wie ik thrillers ben gaan schrijven. Hij heeft mij slapeloze nachten bezorgd, en dat wilde ik ook voor anderen doen. Dat er dan nu een nieuw boek van hem uitkomt vind ik dus helemaal geweldig. Ik heb You May Now Kill the Bride meteen gereserveerd en het kan ieder moment binnenkomen. Dit boek gaat echt heel hoog op mijn TBR!

Informatie over het boek

Two Fear family weddings, decades apart… Each bride will find that the ancient curse that haunts the Fears LIVES ON. It feeds off the evil that courses through their blood. It takes its toll in unexpected ways, and allows dark history to repeat itself.

Over Chinouk Thijssen