Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Simone van der Wal antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Simone van der Wal is één van de boekverkopers op de jeugdboekenafdeling van boekhandel Donner (Rotterdam). Daarnaast maakt ze heerlijke taarten en cupcakes onder de naam Sugar Ninja. In oktober komt haar eerste bakboek uit, Polles Taartenboek, een samenwerking tussen uitgeverij Unieboek Het Spectrum en De Efteling.

boekomslag van Polles Taartenboek

Dit boek wil ik deze zomer lezen

zomerlezen 2018 simone van der wal

Het is ontzettend moeilijk kiezen naar welk boek ik het mééste uitkijk om deze zomer te lezen. Vooral omdat mijn stapel met boeken die ik nog wil lezen, hoger is dan ikzelf! ???? Maar als ik er dan toch één uitpak, is dat “Save the date” van Morgan Matson. Eerder heb ik van haar “Mijn reis met Jake”gelezen, vertaald door uitgeverij De Fontein. En nu ligt er weer een nieuw (nog niet vertaald) werk in de winkel. Matson schrijft heerlijk positief en erg grappig. Maar wel met een serieuze ondertoon. Haar boeken hebben diepgang maar zijn niet zwaar door haar luchtige manier van schrijven. “Save the date” gaat over Charlie, een tienermeisje die over het algemeen zo normaal mogelijk probeert te zijn. Maar met de aankomende bruiloft van haar zus, en alle familieleden en gasten die bij elkaar komen, komt Charlie er achter dat “normaal” misschien niet persé is wat ze hoeft te zijn. Ik heb enorm zin om dit boek onder een parasolletje te gaan lezen! Fijne zomer!

Over de boeken

Morgan Matson – Save the Date
Charlie Grant tries to keep her life as normal as possible. Hanging out with her best friend, pining for Jesse Foster – who she’s loved since she was twelve – and generally flying under the radar as much as she can. But sometimes normal is just another word for stuck, and this weekend that’s all going to change. Not only will everyone be back home for her sister’s wedding, but she’s also juggling: a rented dog that just won’t stop howling; an unexpectedly hot wedding-coordinator’s nephew; her favourite brother bringing home his HORRIBLE new girlfriend; fear that her parents’ marriage is falling apart; and the return to town of the boy she’s loved practically all her life… Over the course of four days Charlie will learn there’s so much more to each member of her family than she imagined, even herself, and that maybe letting go of the things she’s been holding on tightest to can help her find what really keeps them together.

De foto heb ik van Simone van der Wal gekregen om bij deze blogbijdrage te gebruiken