Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Micha Meinderts (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

zomerlezen 2018 micha meinderts

Ik neem veel te weinig rust en tijd om te lezen. Zo veel andere dingen vragen mijn aandacht, niet in de laatste plaats het nieuwe boek waar ik aan werk. Maar sinds ik een hangmat heb, gaat het een stuk makkelijker, want het enige wat je daar in kunt doen, is lezen (en tukjes).

Al heel lang keek ik uit naar het nieuwste boek van Judith Visser, Zondagskind. Ik was bij een lezing en herkende al een heleboel van wat ze vertelde, dus ik wilde snel het hele verhaal lezen. Ik ben inmiddels halverwege (dankzij de hangmat) en de hulpeloosheid en verwarring van de hoofdpersoon is veel sterker dan ik zelf ooit ervaren heb, maar toch nog herkenbaar. Daarnaast is Judith’s manier van schrijven sinds haar thrillers een heel stuk gegroeid, wat het los van het onderwerp een zeer fijn boek maakt om te lezen.

Ik kan niet wachten tot het weer iets warmer wordt zodat ik de rest van het boek ook lekker in mijn hangmat kan uitlezen.

Over het boek

Judith Visser – Zondagskind
Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die er bij haar voor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

De foto heb ik van Micha Meinderts gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage