Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

Informatie over het boek

boekomslag Harrie Geelen - De weg naar Voorgoed (Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? 1)

Harrie Geelen – De weg naar Voorgoed (Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? 1)
Van Oorschot 2018, 586 bladzijden, 15+
Dit is het nog lang niet afgelopen verhaal ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ In deze trilogie gebeurt alles wat Harrie Geelen in de tv-serie kon vergeten. Met saaie dingen als zwaartekracht, tijd, geld en ruimte heeft hij in dit boek niet langer te maken. In ‘De weg naar Voorgoed’, het eerste deel van de trilogie, komen de Hamelaars in een wereld waar mensen in elk geval niet bestaan. Er zijn wel dwergen, schobbejakken, gnomen en ambtenaren; verder reuzen in elk formaat, bitse kippen en gevoelige vloerkleden. Ook is er sprake van een monster met een trui van oneindige wol, een onzichtbare hofdame van Lekkere luchtjes en een beëdigd stuk Zeep, dat bij Rijksveiligheid werkt. ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ gaat over niets; hooguit per ongeluk over alles.

ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen
boekomslag Edith Eva Eger - De keuze

Edith Eva Eger – De keuze
Lev 2017, 326 bladzijden, vertaald door Elisabeth van Borselen, 18+
Edith Eger was 16 jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd, Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd. In De keuze deelt dr. Edith Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Als psycholoog doet zij uit de doeken hoe ze haar cliënten helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen voor vrijheid kan kiezen. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.

ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Over Aby Hartog

Aby Hartog is manager van De Kinderboekwinkel in Amsterdam en schrijver. Meer informatie over Aby Hartog en zijn boeken vind je op zijn website. Op Ikvindlezenleuk vind je hier alle recensies over zijn boeken.

Het filmpje heb ik van Aby Hartog gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage


Geef een reactie