Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Emmy van Ruijven (boekblogger, illustrator) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

  • Emmy van Ruijven: boeken op IkvindlezenNIETleuk | website

Dit boek wil jij deze zomer lezen

zomerlezen 2018 emmy van ruijven

Welk boek ga ik deze zomer lezen? Mag ik er echt maar eentje kiezen? De zomer staat bij mij altijd wel in het teken van heel veel boeken lezen. Maar als er een boek is waar ik de laatste tijd veel naar uitkeek, is dat Giant Days – Nieuwe Vrienden. Dit is een graphic novel voor young adults, en in plaats van een boek met alleen maar letters, heeft het dus allemaal tekeningen. De tekeningen in dit boek vind ik zo leuk! Het boek gaat over een groep meiden die net zijn gaan studeren en noodgedwongen elkaars vrienden zijn geworden. Ze lopen tegen allemaal problemen aan en moeten het opeens helemaal zelf oplossen, in plaats van dat ze hulp krijgen van hun ouders. Het is echt huilen-van-het-lachen grappig.

Maar waar ik ook naar uitkijk (en dit is een boek wat ik nog niet heb gelezen), is Ash princess. Ik hou enorm van fantasy boeken en dit boek spreekt me al heel lang enorm aan. Nu hopen dat ik dit boek ook snel aan mijn verzameling kan toevoegen, zodat ik het ook echt kan lezen. Maar eerlijk? Misschien moet ik even geen boeken kopen, want er staan nog ongeveer 150 boeken ongelezen in mijn kast. Ik heb nog heel wat zomers nodig om dat allemaal weg te lezen!

over de boeken

John Allison – Nieuwe vrienden
Susan, Esther en Daisy zijn huisgenoten. Al een hele week, en dat komt goed uit, want zonder Daisy en Susan was Esther allang één grote puinhoop geweest, en zonder Esther en Susan was Daisy nooit van haar kamer af gekomen. Susan redt zich overigens prima. Vindt ze. Zolang ze McGraw maar niet tegenkomt. Dit is het leven: doen alsof je volwassen bent, je eigen crappy beslissingen nemen en er wat van proberen te maken. Met je vrienden. En met humor.

Laura Sebastian – Ash Princess
Ze hebben alles van me afgepakt. Mijn moeder. Mijn naam. Mijn kroon. Sinds de belegering woon ik als een gijzelaar in het paleis waar nu de Kaiser de dienst uitmaakt. Ik ben niets meer dan zijn marionet, zijn asprinses. Maar de tijd van bang zijn is voorbij. Want ik ben Theodosia, koningin van Astrea. Ik zal mijn rechtmatige plaats weer innemen en mijn volk redden, tegen elke prijs.

De foto heb ik van Emmy van Ruijven gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage