Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

zomerlezen 2018 mirjam hildebrand

Voor mij ‘Buskruit met Muisjes’ als boek deze zomer, want met 25 weken zwangerschap is het dé tijd om alle ins en outs over de komst van een kleintje te gaan lezen.

Informatie over het boek

boekomslag Nina Veeneman-Diets, Noor Schutte Kerkhoff & Marieke Wigman-Bremers - Buskruit met muisjes

Nina Veeneman-Diets, Noor Schutte Kerkhoff & Marieke Wigman-Bremers – Buskruit met muisjes. Alles wat je (niet) wilt weten over het krijgen van een baby
Gloriae 2013, 204 badzijden, illustraties van Hanneke Jongsma, 18+
Met een lichaam vol hormonen, kraamtranen van geluk, enorme borsten en eventueel bevallingsleed, kun je best wat tips en trucs kunt gebruiken. Je moeder is het in de meeste gevallen allemaal al lang vergeten en je zus of beste vriendin durft geen ongevraagd advies te geven en zegt pas achteraf dat dit-en-dat beter zus-en-zo had moeten aanpakken. En je partner? Ja, niet om het een of ander, maar die zit er toch niet op te wachten om een boek te lezen over bevallingen, baby’s en hormonen? Voor hem staat alleen het broodnodige in blauwe kaders, zodat hij niet helemaal onvoorbereid zal zijn.

ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Over Mirjam Hildebrand

Mirjam Hildebrand is schrijver en jeugdpsycholoog. Meer informatie over Mirjam Hildebrand en haar boeken vind je op haar website. Op Ikvindlezenleuk vind je hier alle recensies over haar boeken.

De foto heb ik van Mirjam Hildebrand gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage.


Geef een reactie