Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Rijnvis Cranenbroek-van Wirdum antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Rijnvis Cranenbroek-van Wirdum is uitgever bij uitgeverij KNNV

Dit boek wil ik deze zomer lezen

zomerlezen 2018 rijnvis van wirdum

Het boek dat ik heb uitgekozen om deze zomer te lezen is Het meisje dat de maan dronk. Ik zag het liggen in een etalage, wat een prachtige cover! Zo gaat dat wel vaker, en dan lees ik vluchtig de achterkant, maar eigenlijk was ik al verkocht. Maar goed, dan lees ik de achterkant nog een keer echt, om te kijken of het me eigenlijk wel leuk lijkt. Het heeft zo’n quote waar staat dat je het boek niet meer weg kunt leggen … daar kon ik niet tegenop. Vandaag ben ik vast begonnen, veelbelovend!, maar ik moest het toch nog even wegleggen. Om bagage te sparen gaat hij mee in de ereader, net als Harry Potter trouwens, en Norwegian wood, van Murakami.

Over de boeken

Kelly Barnhill – Het meisje dat de maan dronk
Al jaren leven de dorpelingen in angst voor de heks in het woud. Als ze niet elk jaar een baby offeren, zal de heks onheil over hen brengen. Maar elk jaar opnieuw verbaast Xan, de heks uit het woud, zich over weer een nieuwe baby. Ze brengt de achtergelaten kinderen naar families aan de andere kant van het woud. Dit keer voedt ze het achtergelaten kind per ongeluk met maanlicht, waardoor het meisje vervuld raakt van magie. Xan besluit Luna op te voeden als haar eigen dochter. Met de jaren worden Luna’s magische krachten sterker. Wanneer haar dertiende verjaardag nadert, besluiten de dorpelingen eindelijk jacht te gaan maken op de heks die hun leven al jaren overschaduwt…

Haruki Murakami – Norwegian Wood
Toru Watanabe is een eerlijke, stille en buitengewoon serieuze jonge student in Tokio. Hij is dol op een mooie jonge vrouw genaamd Naoko, maar hun wederzijdse liefde wordt getekend door de tragische dood van hun beste vriend jaren geleden.Toru went aan het campusleven en de eenzaamheid en afzondering die hij daar ervaart, maar Naoko kan de druk en verantwoordelijkheid van het leven niet verdragen. Terwijl zij zich verder terugtrekt in haar eigen wereld, vindt Toru aansluiting bij de andere studenten en voelt hij zich aangetrokken tot Midori, een jonge, onafhankelijke en seksueel geëmancipeerde vrouw.

Deze foto heb ik van Rijnvis van Wirdum gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage