Leslie Connor – De gevangenisfamilie van Perry T. Cook (1e recensie)

De elf jaar dat Perry al leeft, woont hij in de Blue River gevangenis. Hij heeft niks verkeerd gedaan, maar zijn moeder wel - en Perry is in de gevangenis geboren. Met de bewaker als pleegouder mag Perry bij zijn moeder blijven wonen, en hij gaat gewoon in het dorp naar school. Perry ziet de bewoners van de gevangenis als zijn familie. Een vreemde familie, dat wel, maar welke familie is dat nou niet? Perry's leven neemt een andere wending als een overambitieuze openbaar aanklager van de situatie hoort. Hij haalt Perry weg uit de gevangenis en neemt hem bij zich in huis. Niet alleen moet Perry wennen aan de nieuwe situatie, hij komt er ook achter dat deze openbaar aanklager bepaald geen haast heeft met het behandelen van de onvoorwaardelijke vrijlating van zijn moeder. Dat laat hij niet op zich zitten. Met de hulp van een vriendin en de schoolbibliothecaresse weet Perry weer de gevangenis binnen te komen en achter de verhalen te komen van de gevangenen, van zijn moeder én van de openbaar aanklager. Verhaeln die toch weer anders zijn dan hij dacht.

Boekinformatie
Schrijver: Leslie Connor
Titel: De gevangenisfamilie van Perry T. Cook
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaartal: 2017
Bladzijden: 332
Vertaler: Ineke Lenting
Genre: zonder genre
Leeftijd: 10+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Finn (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, leuk, mooi, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Er staan geen illustraties in het boek.
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Er staan geen illustraties in het boek.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Perry T. Cook is in de gevangenis Blue River opgegroeid, omdat zijn moeder haar straf uitzit. Toen zijn moeder vastzat werd Perry geboren. Hij ziet de gevangenen als zijn familie en de gevangenis als zijn thuis. Vlak voor de vrijlating van zijn moeder wordt hij door openbaar aanklager Thomas VanLeer uit de gevangenis gehaald. VanLeer neemt Perry bij zich in huis. Hij komt erachter dat VanLeer de vrijlating van zijn moeder vertraagt. Dat laat hij niet op zich zitten. Samen met zijn vriendin Zoey en de schoolbibliothecaresse verzint hij een manier om Blue River weer in te komen. Hij verzamelt daar verhalen van de bewoners en van zijn moeder. Verhalen die toch weer anders zijn dan hij dacht.
Wie is de hoofdpersoon?
Perry T. Cook
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Perry wel willen ontmoeten en samen met hem ‘Perry in de ochtend’ presenteren.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In het kleine dorpje Surprise, Nebraska
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het een heel leuk en mooi boek is.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen

Geef een antwoord