Bas is alleen. Niet soms, of eventjes, maar altijd. In de klas zit hij alleen in een hoekje, in de pauze staat hij alleen op het plein en ook na schooltijd wil er niemand met hem spelen. Totdat er een nieuw jongetje de klas binnenstapt: Leonardo. Hij gaat meteen naast Bas zitten en al snel zijn ze goede vrienden. Alles aan Leonardo is bijzonder: hij woont helemaal alleen in een enorm landhuis vol geheime gangen, zijn vader zit in een verre gevangenis en zijn voetbalschoenen schieten altijd raak. Bovendien kan hij alles. Tenminste, dat gelooft hij zelf. En het is te hopen dat hij gelijk heeft, want Bas heeft een grote vijand: Bart. Bart is lelijk, gemeen en snotverwend. Zijn vader is niet alleen de machtigste man van de stad, maar ook de rijkste. Van Bart val dus niet te winnen. Maar daar denkt Leonardo heel anders over…

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
leuk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Ja door Saskia Halfmouw
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Die zijn zwart/wit maar prima!
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal gaat over Bas die in de klas altijd alleen zit en geen vrienden heeft totdat Leonardo in zijn klas komt zitten. Het thema van het boek is vriendschap.
Wie is de hoofdpersoon?
Bas en Leonardo
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
in Nederland?
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Tja, waarom? Ik weet dat er mensen/ kinderen zijn die het een geweldig boek vinden maar ik hoor daar niet bij.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik heb het boek gekocht omdat ik gehoord had dat het een erg leuk boek was. Ik vond het leuk, maar daar is alles mee gezegd. Ik vond het boek moeizaam op gang komen, soms wat langdradig en eigenlijk nooit heel erg leuk. Er gebeuren best grappige, interessante en vreemde dingen in het boek maar ik werd er nooit echt enthousiast van. Wellicht begon ik met te hoge verwachtingen? Overigens heb ik het samen met mijn zoon van 10 gelezen en die geeft het boek een 8,5! Best een hoog cijfer dus en hij heeft geboeid naar het verhaal geluisterd en soms ook zelf voorgelezen. Maar persoonlijk was ik blij toen we het uit hadden…
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen