Thijs Goverde – Donderkat vs kettingzaag (2e recensie)

De Donderkat is terug! Alhoewel... terug? Michael, Gaby en hun ouders worden achterna gezeten door een bende schurken. Ze vluchten diep het oerwoud in, ver van de beschaafde wereld, waar niemand hen kan vinden. Daar zijn ze veilig. Behalve dan voor de alligators en de verschrikkelijke Sissipi's. En de schorpioenen. En de spinnen (zo groot als je vuist!) Maar op een dag krijgen ze bezoek. Van een man in een kano, met een geheimzinnig plan. En van een groep kerels met kettingzagen. Zal het mama lukken op tijd een paar bommen in elkaar te knutselen? Zonder laboratorium? Zonder witte jas? Zonder onderbroek, zelfs?

Boekinformatie
Schrijver: Thijs Goverde
Titel: Donderkat vs kettingzaag
Serie: Donderkat
Uitgeverij: Holland
Jaartal: 2013
Bladzijden: 192
Illustrator: Elly Hees
Genre: detective, humor
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
xxx
xxx
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Joke
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, grappig, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Behalve de cover ook wat strooi illustraties. Van Elly van Hees
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
De cover past heel goed bij het verhaal. De kleine illustraties binnenin zijn enkel ter versiering
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het boek gaat over Michael, zijn zusje Gaby en hun vriendin Kwetter, een boegoenees meisje. Ze zijn in de jungle van Boegoe-boegoe. Ze wonen met het hele gezin hoog in de bomen, met beneden hen moeras. In het moeras zitten alligators en in de bomen sissipi’s. En schorpioenen en spinnen. Mama wordt gezocht door schurken. Zij maakt bommen om gemene bedrijven op te blazen. Dan komen er houthakkers met kettingzagen, die het hele oerwoud om willen zagen. Dat is slecht voor het oerwoud, maar ook voor mama. De houthakkers en de enge mannen die bij hen zijn, moeten tegengehouden worden. Maar hoe kan mama bommen maken zonder laboratorium? En hoe voorkomen ze dat iedereen verwerkt wordt tot smiksmekburgers? Gelukkig helpen de alligators zonder dat die dat het zelf weten.
Wie is de hoofdpersoon?
Michael. Hij vertelt het verhaal.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Waar speelt het verhaal zich af?
In het oerwoud van Boegoe-boegoe.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het verhaal is vreselijk grappig en heeft heel veel fantasie. Het zit erg leuk in elkaar, met onverwachte wendingen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
“Ja. Het verhaal is niet alleen heel grappig, maar het taalgebruik is dat ook. Zoals bijvoorbeeld in het volgende stukje: ‘“nou denk je misschien, dat we een heel groot laboratorium hadden geknutseld, daar boven in die boom. (..) het soort laboratorium waar je onbezorgd kunt rondhinkelen zonder te kijken waar je heen gaat, omdat je toch niet aan de rand komt. Wie dat denkt heeft, jammer genoeg, ongelijk. Het was namelijk maar een heel klein houten vloertje, daar hoog boven in die boom. En het stond vol met Boegoenezen. Je kon hooguit een keer of vijf hinkelen voordat je over de rand naar beneden kukelde. En ik hinkelde, laten we zeggen, een keer of zes.’ “
Wil je het boek nog een keer lezen?
ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, ik wil het volgende boek uit deze serie lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie