boekomslag Sjoerd Kuyper - Hotel de grote L

Kos vertelt over de meest bizarre periode in zijn leven. Zijn moeder is drie jaar geleden overleden en zijn vader krijgt – net op het moment dat Kos het winnende doelpunt maakt in de kampioenswedstrijd – een hartaanval. Als vader in het ziekenhuis ligt, dreigt het in het hotel dat hij runt behoorlijk in de soep te lopen. Kos probeert de zaak draaiende te houden, samen met zijn zussen. Als dan ook nog blijkt dat vader grote schulden heeft en sluiting dreigt voor het hotel, zit er maar één ding op: iemand moet Miss Noordzee worden, want daaraan is een flinke geldprijs verbonden.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, grappig, mooi, ontroerend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Wat een heerlijk boek om te lezen! Goed geschreven en ontzettend grappig. Af en toe wat vreemd en soms grof taalgebruik en toch stoort dat niet. Het verhaal wordt vooral vertelt vanuit het perspectief van Kos maar soms neemt zijn vriendinnetje het even over. De moeder van Kos is overleden en zijn vader krijgt een hartaanval. Samen met zijn zussen probeert Kos het Hotel (van zijn ouders) overeind te houden en ondertussen gebeurt er van alles. Verdriet, liefde, verliefdheid, de spanning tussen jongens en meisjes, en vriendschap zijn thema’s van het boek. Zo een leuk boek! Ook voor volwassenen.
Wie is de hoofdpersoon?
Kos
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In Nederland bij een hotel aan zee
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het een ontzettend leuk boek is en het wellicht ook kinderen die worstelen met emoties een handvat, vreugde of troost kan geven.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen