Wat voor boeken lees ik?

Ik ben 10-12 jaar en ik vind lezen gemakkelijk. Ik lees B-boeken en C-boeken.

Ik lees graag enge, grappige en spannende boeken.

Boeken die ik leuk vond om te lezen:

  • Dagboek van een muts
  • Kippenvel

 

Leestips

Op basis van bovenstaande informatie heb ik de volgende leestips gegeven.

boekomslag Pam Smy - ThornhillPam Smy – Thornhill
Ploegsma 2017, 540 bladzijden, illustraties van Pam Smy, vertaald door Imme Dros, 12+
Ella is net verhuisd, het is 2017, en vanuit haar kamer kijkt ze uit op een groot vervallen huis, Thornhill. Ze denkt in de verwilderde tuin een meisje te zien, en gaat op onderzoek uit. Parallel lees je het verhaal van Mary. Thornhill was een opvanghuis voor meisjes, en Mary was een van de laatste bewoners, toen het huis in de jaren tachtig werd opgeheven…

Kijk hier voor meer informatie over dit boek.

 

 

boekomslag Jonathan Stroud - De schreeuwende wenteltrap (Lockwood & Co 1)Jonathan Stroud – De schreeuwende wenteltrap (Lockwood & Co)
Luitingh-Sijthoff 2015, 320 bladzijden, vertaald door Ineke van Bronswijk, 12+
Overdag is er niets aan de hand. ’s Nachts komen kwade geesten tevoorschijn… Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle. De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en… om in leven te blijven.

Kijk hier voor meer informatie over dit boek.

 

boekomslag Edward van de Vendel - De grote verboden zolderEdward van de Vendel – De grote verboden zolder
Querido 2017, 200 bladzijden, illustraties van Simon Vermeulen, 10+
Eddie woont in een huis dat vastzit aan de school, omdat zijn vader daar directeur is. Eddies moeder neemt op een dag een meisje mee naar huis, Linea, die een tijdje bij hen zal logeren. Eddie weet niet waar ze vandaan komt of waarom ze bij hen is, en overdag praat ze nauwelijks tegen hem. Maar op een nacht staat ze ineens bij zijn bed en vraagt of hij mee gaat naar de zolder, waar hij van zijn ouders beslist niet komen mag… Het wordt de eerste van een reeks nachten vol vreemde gebeurtenissen en geheimzinnige ontmoetingen. De verboden zolder lijkt ‘s nachts groter en ook de tijd verloopt heel anders. Is het een droom of gebeurt het echt? En wat verwacht Linea van Eddie?

Kijk hier voor meer informatie over dit boek.

 

Wil jij ook leestips ontvangen via de mail? Vul dan dit formulier in.

 

Geef een reactie