Wat voor boeken lees ik?

Ik ben 8-10 jaar en ik vind lezen gemiddeld. Ik lees Makkelijk Lezen boeken en A-boeken.

lk lees graag grappige en spannende boeken.

Boeken die ik leuk vond om te lezen:

  • Dolfje Weerwolfje
  • Timo stripboek

 

Leestips

Op basis van bovenstaande informatie heb ik de volgende leestips gegeven.

boekomslag Aaron Reynolds - Scharminkel uit de steentijd (Hannes Hunebed 1)Aaron Reynolds – Scharminkel uit de Steentijd (Hannes Hunebed 1)
De Fontein 2017, 246 bladzijden, illustraties van Phil McAndrew, vertaald door Marjolein Algera, 8+
Zijn opa vond het vuur uit, zijn vader het wiel. KATSJING! Maar eh… wat gaat Hannes uitvinden? En hoe komt hij onder zijn verplichte overgangsrite uit?? En als hij daar niet onderuit komt, hoeveel spierballen heeft hij dan wel niet nodig om te overleven?!

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

 

boekomslag Edward van de Vendel - Heel heel heel vies boekEdward van de Vendel – Heel heel heel vies boek
Querido 2017, 72 bladzijden, illustraties van Floor de Goede, 6+
Een boek vol ketchup, hondjes die werkelijk álles opeten, spugende poezen, een superheld met een smerige maar effectieve superkracht: vies zijn de stripjes en korte verhalen in dit boek zeker! Dus wees gewaarschuwd: alleen voor lezers met een sterke maag!

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

 

 

boekomslag Mirjam Mous - Spees de ruimteweesMirjam Mous – Spees de ruimtewees
Van Holkema & Warendorf 2012, 144 bladzijden, illustraties van Hugo van Look, 6+
Het lijkt een doodnormale dag voor de klas van juf Marion. Totdat er opeens een vliegende schotel op het schoolplein landt. Van de directeur moet iedereen binnenblijven en onder de tafel gaan zitten. Je weet het immers maar nooit met buitenaardse wezens. Boelie glipt met een paar andere leerlingen naar buiten. Ze ontmoeten Spees, een allesbehalve eng ruimtewezen. De kinderen verstoppen hem in het schoolgebouw, omdat de politie achter hem aanzit. Maar dan wordt Spees toch ontdekt en gevangengezet. Volgens minister Koeman is hij illegaal in het land en moet hij terug naar waar hij vandaan komt. De kinderen doen er alles aan om Spees te laten blijven. Gaat dat lukken?

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

 

Wil jij ook leestips ontvangen via de mail? Vul dan dit formulier in.

 

Geef een reactie