Paul Mosier – Bestemming onbekend (1e recensie)

Als Rider's grootmoeder sterft, is er nog maar één familielid bij wie ze terechtkan: een oudoom in Chicago die ze nooit eerder heeft ontmoet. Om daar te komen wordt ze in Californië op de trein gezet voor een dagenlange reis. Helemaal aan haar lot overgelaten is ze niet: omdat ze minderjarig is, wordt ze in de gaten gehouden door Dorothea, een medewerkster van de spoorwegmaatschappij. Rider heeft niet veel bezittingen: alleen een rugzak, wat geld voor eten voor onderweg - dat ze op de eerste dag al uitgeeft - en een doos met iets belangrijks erin. Tijdens haar reis komt Rider erachter dat de trein een wereld op zich is, met bijzondere bewoners die ze gaandeweg beter leert kennen, zoals de oude Carlos, Neal van de snackbar, de padvinder die van gedichten houdt, en Dorothea natuurlijk. Maar een treinreis is ook tijdelijk, dus van al die mensen die ze net heeft leren kennen zal ze ook weer afscheid moeten nemen. De indruk die deze mensen achterlaten is echter onuitwisbaar. En wat zit er toch in die doos die ze koestert?

Boekinformatie
Schrijver: Paul Mosier
Titel: Bestemming onbekend
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaartal: 2018
Bladzijden: 160
Vertaler: Lydia Meeder
ISBN: 9789047709947
Genre: zonder genre
Leeftijd: 12+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Ivenka (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, leuk, mooi, ontroerend, realistisch, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal gaat over Rydr – een 12-jarig meisje – die in haar eentje van Los Angeles naar Chicago reist met de trein, omdat haar oma is overleden bij wie ze woonde omdat haar moeder was overleden. Ze is onderweg naar haar enige familie, een oudoom in Chicago. Tijdens deze reis wordt ze begeleid door Dorothea. In de trein ontmoet ze verschillende mensen die belangrijk voor haar worden. Beetje bij beetje lees je het verhaal van Rydr en kom je erachter wat er in de doos zit die Rydr bij zich draagt…
Wie is de hoofdpersoon?
Rydr
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In de trein van Los Angeles naar Chicago
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is echt een prachtig boek over verdriet, hoop en liefde voor de toekomst.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Je moet em lezen!!!!
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen

Geef een antwoord