boekomslag Kelly Barnhill - Het meisje dat de maan dronk

Al jaren leven de dorpelingen in angst voor de heks in het woud. Als ze niet elk jaar een baby offeren, zal de heks onheil over hen brengen. Maar elk jaar opnieuw verbaast Xan, de heks uit het woud, zich over weer een nieuwe baby. Ze brengt de achtergelaten kinderen naar families aan de andere kant van het woud. Dit keer voedt ze het achtergelaten kind per ongeluk met maanlicht, waardoor het meisje vervuld raakt van magie. Xan besluit Luna op te voeden als haar eigen dochter. Met de jaren worden Luna’s magische krachten sterker. Wanneer haar dertiende verjaardag nadert, besluiten de dorpelingen eindelijk jacht te gaan maken op de heks die hun leven al jaren overschaduwt…

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Ivenka (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, geheimzinnig, mooi, ontroerend, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Geweldig mooi sprookje over een moeder die haar dochter moet afstaan volgens een eeuwenoud ritueel. Volgens dit ritueel moeten ze een baby offeren aan de bosheks. Maar de bosheks xan is juist heel lief voor de geofferde kinderen en brengt ze naar families die voor ze gaan zorgen. Maar deze baby, Luna, wordt opgevoed door de bosheks want ze krijgt magische krachten doordat ze van de maan drinkt en kan dus niet bij een gewone familie wonen… Zal haar moeder haar weer terugvinden en komt er een einde aan dit vreselijke ritueel van de stad Protectorate… en komen ze erachter waar het echte kwaad huist?
Wie is de hoofdpersoon?
Luna
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Luna, ben zo benieuwd naar haar magische krachten
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Waar speelt het verhaal zich af?
Het woud, het moeras en het stadje Protectorate
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
He is een prachtig sprookjesachtig verhaal dat je onmogelijk weg kunt leggen
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Deze moet je lezen.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen