Wat voor boeken lees ik?

Ik ben 10-12 jaar en ik vind lezen gemakkelijk. Ik lees C-boeken

Ik lees graag grappige en spannende boeken.

Boeken die ik leuk vond om te lezen:

  • Geronimo Stilton

 

Leestips

Op basis van bovenstaande informatie heb ik de volgende leestips gegeven.

Marcel van Driel – Superhelden.nl (Superhelden.nl 1)
De Fontein 2011, 256 bladzijden, 10+
Overal op de wereld spelen kinderen Superhelden.nl. Alleen de allerbeste spelers mogen door naar de geheime levels op het virtuele eiland Pala. Maar niemand weet dat het eiland echt bestaat. Niemand weet dat de allerbeste spelers worden ontvoerd en op Pala tegen hun wil worden opgeleid tot superspion. Afgestudeerde spionnen heten Superhelden en worden op internationale missies gestuurd. Alleen de mysterieuze leider Onno weet wat het einddoel is. Sinds haar vaders zelfmoord doet de veertienjarige Iris Goudhoorn niets anders dan gamen. Haar lievelingsgame is Superhelden.nl, waar ze de ene highscore na de andere haalt. Superhelden Alex en Fiber worden naar Nederland gestuurd om Iris te ontvoeren. Maar zelfs zij weten niet wat Onno’s plannen met Iris zijn. Want Iris is uitzonderlijk getalenteerd, zelfs voor een Superheld…

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

boekomslag Henk Hardeman - SpookschrijversHenk Hardeman – Spookschrijvers
Holland 2012, 160 bladzijden, 10+
Waarom zijn de griezelboeken van GG opeens zo populair? Kinderen die de mysterieuze schrijver op schoolbezoek krijgen, willen alleen nog maar zijn boeken lezen. Verslavende boeken, die de lezers lijken te hypnotiseren. Een bezoekje van GG is dan ook wel echt spectaculair, want hij komt in een zwarte lijkwagen met achterin een echte kist. Na het bezoek van GG aan de school van meester Ed (bijnaam De Hoed) gaat het helemaal mis met Borstelkop (echte naam Jan Kees). Hij heeft van GG het boek Breinplukkers gekregen als prijs voor een schrijfwedstrijd, maar gedraagt zich steeds vreemder. Uiteindelijk belandt in het ziekenhuis met een mysterieuze ziekte. Meester Ed krijgt hulp van twee leerlingen, Blondie en Schaduw, bij het oplossen van dit raadsel. Ze komen tot een verbijsterende ontdekking.

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

boekomslag M.G. Leonard - KeverjongenM.G. Leonard – Keverjongen
Querido 2016, 284 bladzijden, illustraties van Julia Sarda, vertaald door Esther Ottens, 10+
De vader van Darkus is spoorloos verdwenen. Hij is voor het laatst gezien in een afgesloten zaal van het natuurhistorisch museum waar hij werkt. De politie staat voor een raadsel en weet niet waar ze hem moeten zoeken. Darkus gaat zelf op onderzoek uit en ontdekt dat zijn vader een gevaarlijke tegenstander had. Een vijand waar Darkus in z’n eentje nooit tegen op kan. Maar onverwacht krijgt hij hulp, eerst van een enorme kever, en dan van honderden andere insecten die vliegend, kruipend, prikkend en bijtend op spectaculaire manier de strijd aangaan.

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

 

Wil jij ook leestips ontvangen via de mail? Vul dan dit formulier in.

 

Geef een reactie