Wat voor boeken lees ik?

Ik ben ouder dan 18 jaar en ik vind lezen gemakkelijk. Ik lees C-boeken

Ik lees graag spannende en zielige boeken.

Boeken die ik leuk vond om te lezen:

  • Andy Mulligan – Trash
  • Anna Woltz – Gips
  • Holly Goldberg Sloan – Ik zal er zijn

 

Leestips

boekomslag Allan Stratton - De hondenAllan Stratton – De honden
Gottmer 2015, 304 bladzijden, vertaald door Annelies Jorna, 12+
Al vijf jaar is Cameron met zijn moeder op de vlucht voor zijn gewelddadige vader. Telkens wil zijn moeder weer verhuizen omdat zijn vader hen op het spoor is. Wanneer Cameron in de kelder van hun nieuwe onderkomen – een afgelegen boerderij – een oude map vindt met angstaanjagende kindertekeningen, raakt hij in de ban het lot van de vorige bewoners. Al snel geeft het huis geheimen prijs die alleen Cameron lijkt te zien.

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

 

boekomslag Coen de Kort - Moord en dat soort dingenCoen de Kort – Moord en dat soort dingen
Clavis 2016, 166 bladzijden, 12+
Ahmed kiest liever voor een illegaal bestaan in Nederland dan dat hij met zijn familie moet terugkeren naar het land waar hij geboren is. Hij loopt thuis weg en zoekt een onderkomen in het stadspark. Leo Meijer, een doorgewinterde crimineel op leeftijd, biedt de jongen bed, bad en brood. Maar daar staat natuurlijk wel wat tegenover. Ahmed ziet de uitzichtloosheid van zijn situatie in en neemt het schimmige aanbod aan. Voor hij het weet, is hij de handlanger van een misdadiger. Kan Ahmed zijn draai vinden in de keiharde wereld van Leo?

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

boekomslag Inez van Loon - Mathilde, ik kom je halenInez van Loon – Mathilde, ik kom je halen
Clavis 2018, 208 bladzijden, 12+
De Rupelstreek 1900. Door familieomstandigheden komt Mathilde in het gezin van haar tante en oom terecht. Met negen kinderen wonen ze in een piepklein huisje op een steenbakkerij. Van klein tot groot, iedereen moet keihard meewerken. Mathilde schrikt van het zware leven. Al snel neemt ze het besluit om niet de rest van haar leven op een steenbakkerij door te brengen. Hoe dol ze ook is op Marie, Rosalie, Prosper en Fonske… Ze wil vluchten!

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

 

 

Wil jij ook leestips ontvangen via de mail? Vul dan dit formulier in.

 

 

Geef een reactie