Sarah J. Maas – Koningin van de schaduw (1e recensie)

Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin.

Boekinformatie
Schrijver: Sarah J. Maas
Titel: Koningin van de schaduw
Serie: De glazen troon #4
Uitgeverij: Boekerij
Jaartal: 2017
Bladzijden: 634
Vertaler: Anne-Marieke Buijs, Gerdien Beelen, Willeke Lempens
Genre: science fiction
Leeftijd: 15+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Hilma
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, fascinerend, geheimzinnig, interessant, leuk, mooi, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
NVT
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
NVT
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Aelin keert terug naar Klooffort, voor wraak en om haar erfstuk op te sporen. Ze wil haar volk bevrijden en de magie terug laten komen
Wie is de hoofdpersoon?
Aelin
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Aelin willen ontmoeten en zien hoe ze met haar gave omgaat
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Waar speelt het verhaal zich af?
Adarlan
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een fantastisch boek in een geweldige serie die maar beter wordt met elk vervolgdeel
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Wat is dat toch met de serie De Glazen Troon van Sarah J. Maas? Elk boek in de serie is beter en maakt dat je alle boeken achter elkaar wilt lezen.
Deel 3, Erfgenaam van Vuur, was geweldig, deel 4, Koning van de Schaduw, is nog beter!

Aelin keert terug naar Klooffort, vol plannen voor wraak en vergelding, maar ook op zoek naar haar magische erfstuk dat haar is afgepakt toen ze als klein kind werd gevonden.
Maar de stad is veranderd: Chaol Westfall is niet meer de Kapitein van de Garde, maar een rebellenleider. Hun vriend Prins Dorian zit gevangen in zijn eigen lichaam en Chaol is ervan overtuigd hem te kunnen redden, wat Aelin ook denkt. Ook is hij totaal niet blij dat Aelin weer is op komen dagen, zonder hulp.
Als ze erachter komen dat Aedion Ashryver, generaal in het leger van de Koning van Adarlan en ontdekte dubbelspion, geëxecuteerd zal worden, zetten ze een reddingsactie op touw.
Maar de Koning van Adarlan heeft duistere krachten en helpers. Lukt het Aelin om wraak te nemen, haar erfstuk te bemachtigen en de magie weer terug te brengen?

Het verhaal leest heerlijk weg en door de spanning en de verteltrant (het verhaal wordt verteld door verschillende personages) blijf je doorlezen. De schrijfstijl is echt fantastisch en ik was constant geboeid. Het boek beslaat zo’n 600 pagina’s, maar het is toch nog niet lang genoeg.
De personages spatten van de pagina’s: ze komen levensecht over en je wordt als lezer meegezogen. Hun redenen en emoties zijn ontzettend goed neergezet.
Tegen het einde probeerde ik langzamer te gaan lezen, maar dat lukte niet echt, zo spannend was het verhaal. Aan het eind komen dan toch nog weer onverwachte dingen aan het licht, wat maakt dat deze serie totaal niet verveelt.
Het boek staat bomvol spanning, drama en mysterie, en ook komt magie aan bod.
Ik ben zo benieuwd naar de volgende delen en hoe het Aelin, Chaol en de rest zal vergaan.

Het is een serie die ik absoluut kan aanrader. Liefhebbers van YA boeken moeten deze serie gewoon lezen, dus … ren naar de boekhandel of de bibliotheek en ga deze fantastische YA serie lezen!
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen

[extra_info]