Martijn Niemeijer – Otis

Otis. Zeventien. Vader onbekend, moeder knettergek, of in elk geval een egoïstisch kreng. Belangrijkste levensles: niets en niemand vertrouwen. Maar dan vindt Otis een klein meisje dat is achtergelaten door haar ouders. Wat moet hij doen? Wegkijken? Weglopen? Of doet Otis wat niemand ooit voor hem gedaan heeft: blijven?

Boekinformatie
Schrijver: Martijn Niemeijer
Titel: Otis
Uitgeverij: Leopold
Jaartal: 2017
Bladzijden: 208
Genre: sociaal/politiek verhaal
Leeftijd: 15+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
Dit boek kun je lezen via xxx || xxx
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Katrien (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
gekregen van de uitgeverij om te recenseren
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, grappig, mooi, spannend, schattig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Otis, 17, Nederlander met Antiliaanse roots. Hij woont samen met zijn moeder in een sociaal woonblok. Zijn vader heeft hij nooit gekend. Zijn moeder is erg veeleisend, en nogal een kreng. Ze wil niets liever dan door haar zoon bediend te worden op haar wenken. Als ze haar zin niet krijgt, gaat ze huilen, en beledigt ze haar zoon. Otis wordt dit flink moe. Bovendien wil hij zijn school graag afmaken. En tot overmaat van ramp komt de driejarige Nuru op zijn pad, die bij Desi, een buurvrouw van Otis, niet is opgehaald door haar ouders. Hoe moet dat nu?
Wie is de hoofdpersoon?
Otis
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Otis? Kan ik/zal ik je helpen?
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Nederland
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Otis is ondanks de schrijnende situatie waarin hij zich staande moet houden een schatje. Ik las nogal veel tegenstrijdige berichten over dit boek, maar zoek vooral zelf uit of je het met al die meningen eens bent. Ik raad je dit boek zeer graag aan.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek gaat snel, en heeft veel personages, die vaak niet al te veel met het verhaal te maken hebben. De gebeurtenissen volgen elkaar razendsnel op, en zijn vaak nogal ongeloofwaardig. Maar volgens mij passen ze allemaal wel in de wereld van Otis.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie