Neal Shusterman & Eric Elfman – De raadselachtige ruimte

In dit razendspannende tweede deel in de serie ontdekt Nick dat de vreemde voorwerpen op zijn zolder – uitvindingen van Nikola Tesla –samen een nog grotere, krachtigere uitvinding vormen: de Nieuwe Intensieve Kracht Straler. Maar dat weten de leden van het duistere Accelerati-genootschap ook. De vraag is nu wie het eerst alle ontbrekende apparaten zal vinden. De Accelerati slagen erin om enkele apparaten eerder te vinden dan Nick. Als ze de gemeenteraad ervan overtuigen dat de N.I.K.S. gevaarlijk is, nemen ze ook nog alle apparaten van Nick in beslag. Natuurlijk laat Nick het daar niet bij zitten…

Boekinformatie
Schrijver: Eric Elfman, Neal Shusterman
Titel: De raadselachtige ruimte
Serie: Accelerati #2
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Jaartal: 2015
Bladzijden: 334
Illustrator: Wouter Tulp
Vertaler: Wiebe Buddingh'
Genre: avonturenverhaal
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Of leen het boek bij de bibliotheek. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via bol.com of bazarow en ondersteun mijn website. Luisterboeken kun je kopen bij luisterrijk of bol.com.
- koop dit boek bij bol.com
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, fascinerend, interessant, leuk, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Ja aan het begin van ieder hoofdstuk een potloodtekeningetje. Gemaakt door Wouter Tulp
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Leuk. Ze passen erbij ja!
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Moeilijk
Waar gaat het verhaal over?
Topboek. In dit boek draait het om spanning en elektriciteit. Nick en zijn vrienden gaan op zoek naar de Teslanoïde voorwerpen maar worden op de hielen gezeten door het geheime genootschap, de Acceleratie, die de voorwerpen ook willen hebben. Het is een intrigerend verhaal dat gebaseerd is op de rivaliteit tussen Nikola Tesla en Thomas Edison (= waargebeurd). Allerlei zaken uit de werkelijkheid zijn heel knap in het verhaal verwerkt. Het is wel fijn als je eerst deel 1 hebt gelezen. Een boek voor slimme kinderen maar ook ontzettend leuk voor volwassenen. Ja, veel moeilijke woorden, soms zelfs voor volwassenen maar dat hindert niet. Mijn zoon (10 jaar) en ik gaan binnenkort deel 3 lezen!
Wie is de hoofdpersoon?
Nick
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Grotendeels in de VS
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het heel erg leuk is en goed in elkaar zit.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Lezen deze serie!!!
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Je kunt ook informatie vinden op de website van de uitgeverijen of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie