Kendare Blake – Koninginnen (Three dark crowns 1)

geplaatst in: ★★☆☆☆, 15+, recensie | 0

Kendare Blake – Koninginnen (Three dark crowns 1)

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht. Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katharine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik. Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood...

Over het boek
Kendare Blake - Koninginnen
Serie: Three dark crowns #1
HarperCollins YA 2018
350 bladzijden
Vertaald door Sandra C. Hessels
Leeftijd: 15+
Genre: science fiction & fantasy

Koop dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via de linkjes hieronder. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
bol.com, bruna

 

Meer informatie
Zijn er meer recensies over dit boek? Heeft dit boek een prijs gewonnen? Kan ik het boek als e-boek bij de bieb lenen? Kijk hier voor een antwoord op deze vragen.

 

Mening over het boek

Recensie van Hilma
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★☆☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, saai, spannend, vervelend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
NVT
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
NVT
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Elke generatie wordt er het Koningsgezin op het eiland Fennbirn een meisjesdrieling geboren, elk met een aparte gave. Een van hen wordt de nieuwe Koningin, maar moet hiervoor strijden met haar andere zussen.
Wie is de hoofdpersoon?
De drie zusjes, Mirabella, Katherine en Arsinoe
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Als ik iemand moet kiezen, zou ik Mirabella willen ontmoeten en zien hoe ze met haar gave omgaat
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In de toekomst
Waar speelt het verhaal zich af?
Op het eiland Fennbirn
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Ik kan het boek niet echt aanraden, jammer
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Koninginnen van Kendare Blake is het eerste deel in een nieuwe YA serie.
Elke generatie wordt er het Koningsgezin op het eiland Fennbirn een meisjesdrieling geboren, elk met een aparte gave. Een van hen wordt de nieuwe Koningin, maar moet hiervoor strijden met haar andere zussen. De clan van de gifmengers is al generaties lang aan de macht, en menigeen vindt het tijd voor een ander regime.
Als een van hen haar zussen maar niet kan vergeten (ze worden opgevoed door de clan waarvan de mensen dezelfde gaven hebben als zij) en er niet mee eens is dat zij met haar zussen op het koninginneschap moet strijden, weet ze niet wat ze hiermee aanhaalt.

Ik weer eigenlijk niet goed wat ik van het boek vind. Aan de schrijfstijl moest ik heel erg wennen. Het las niet lekker weg, wat ik jammer vond, want het plot is erg goed.
De karakters en personages van de drie zussen kwamen wel goed over, vooral hoe ze omgaan met hun gaven en hoe hun opvoeders hiermee omgaan. Niet iedereen is even goed en heeft zo zijn eigen agenda.

Of ik de volgende delen van deze serie ga lezen, is nog twijfelachtig. Ik ben wel nieuwsgierig naar het verloop.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet

 

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest, Literatuurplein
Succes!

Geef een reactie