Mariken Jongman – Alle dieren levend en vrij (11e recensie)

Gijs is stomverbaasd als Dietie uit zijn klas ineens speciale aandacht voor hem heeft. Dietie is stoer, onverschrokken, trekt zich van niemand iets aan en Gijs is... gewoon Gijs. De normaalste jongen van Veenholten, Drenthe, Nederland. Of toch niet, als iemand als Dietie bevriend met hem wil zijn? Gijs wordt door Dietie een geheime organisatie binnengelokt, zó geheim dat hij niet eens weet waar hij aan meedoet. Pas tijdens zijn eerste nachtelijke missie ontdekt Gijs waar het om gaat: hij is lid van een dierenbevrijdingsorganisatie. Dieren horen niet in hokjes, vindt Dietie. Ze horen ook niet doodgemaakt te worden. Ze horen levend en vrij, allemaal! Het zal wel, vindt Gijs. Hij is niet zo'n actievoerder. Eigenlijk gaan Dieties acties hem te ver. Maar het leven is ineens wel een stuk leuker en spannender. Dan komt Dietie met een waanzinnig plan. Zo waanzinnig dat het niet normaal meer is.

Boekinformatie
Schrijver: Mariken Jongman
Titel: Alle dieren levend en vrij
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaartal: 2014
Bladzijden: 236
Genre: detective, dierenverhaal
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
Dit boek kun je lezen via xxx
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Kyano
Hoe kom je aan het boek?
een opdracht van de juf
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
het was een opdracht van de juf
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, grappig, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
er zijn geen platjes
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
er zijn geen plaatjes dus nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
dieren
Wie is de hoofdpersoon?
Dietie en gijs
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
ja gijs vragen gaan stelen aan gijs
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
overal
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
omdat het best wel een avontuur is
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
dat het best een dik boek is en omdat het best wel een leuk boek vond
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie