Gijs is stomverbaasd als Dietie uit zijn klas ineens speciale aandacht voor hem heeft. Dietie is stoer, onverschrokken, trekt zich van niemand iets aan en Gijs is… gewoon Gijs. De normaalste jongen van Veenholten, Drenthe, Nederland. Of toch niet, als iemand als Dietie bevriend met hem wil zijn? Gijs wordt door Dietie een geheime organisatie binnengelokt, zó geheim dat hij niet eens weet waar hij aan meedoet. Pas tijdens zijn eerste nachtelijke missie ontdekt Gijs waar het om gaat: hij is lid van een dierenbevrijdingsorganisatie. Dieren horen niet in hokjes, vindt Dietie. Ze horen ook niet doodgemaakt te worden. Ze horen levend en vrij, allemaal! Het zal wel, vindt Gijs. Hij is niet zo’n actievoerder. Eigenlijk gaan Dieties acties hem te ver. Maar het leven is ineens wel een stuk leuker en spannender. Dan komt Dietie met een waanzinnig plan. Zo waanzinnig dat het niet normaal meer is.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Tyara (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
opdracht van school
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen, opdracht van de juf
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, grappig, lang, leuk, dik boek
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
er zijn geen illustraties
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
over Ditti en Gijs die samen dieren gaan redden maar er gebeurd nog veel meer op het begin is het best wel geheimzinnig er zijn ook grappige stukjes in het verhaal maar ook gewoon serieuzere stukjes er komen dieren en mensen in het verhaal voor ze beleven leuken avonturen
Wie is de hoofdpersoon?
Ditti en Gijs
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
ik zou graag Annechien willen ontmoeten en dan koekjes eten 🙂
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
buiten en binnen maar waar precies weet ik niet
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
het is een leuk en ook grapig en geheimzinnig
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen