Mariken Jongman – Alle dieren levend en vrij (6e recensie)

Gijs is stomverbaasd als Dietie uit zijn klas ineens speciale aandacht voor hem heeft. Dietie is stoer, onverschrokken, trekt zich van niemand iets aan en Gijs is... gewoon Gijs. De normaalste jongen van Veenholten, Drenthe, Nederland. Of toch niet, als iemand als Dietie bevriend met hem wil zijn? Gijs wordt door Dietie een geheime organisatie binnengelokt, zó geheim dat hij niet eens weet waar hij aan meedoet. Pas tijdens zijn eerste nachtelijke missie ontdekt Gijs waar het om gaat: hij is lid van een dierenbevrijdingsorganisatie. Dieren horen niet in hokjes, vindt Dietie. Ze horen ook niet doodgemaakt te worden. Ze horen levend en vrij, allemaal! Het zal wel, vindt Gijs. Hij is niet zo'n actievoerder. Eigenlijk gaan Dieties acties hem te ver. Maar het leven is ineens wel een stuk leuker en spannender. Dan komt Dietie met een waanzinnig plan. Zo waanzinnig dat het niet normaal meer is.

Boekinformatie
Schrijver: Mariken Jongman
Titel: Alle dieren levend en vrij
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaartal: 2014
Bladzijden: 236
Genre: detective, dierenverhaal
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Of leen het boek bij de bibliotheek. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via bol.com of bazarow en ondersteun mijn website. Luisterboeken kun je kopen bij luisterrijk of bol.com.
- koop dit boek bij bol.com
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Sofia
Hoe kom je aan het boek?
van school moeten lezen
Wat vind je van het boek?
★★☆☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
moest van school lezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, grappig, leuk, spannend, verrassend, raar
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
er zijn geen plaatjes
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
een geheime club
Wie is de hoofdpersoon?
Gijs Dieti
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
ja dieti want ze leuk me aardig
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Waar speelt het verhaal zich af?
overal en nergens
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
is spannend grappig
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
ja er zijn wel stukjes die ik niet begrijp
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Je kunt ook informatie vinden op de website van de uitgeverijen of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie