kinderboekenweek van Mijke Pelgrim

De kinderboekenweek van Mijke Pelgrim

Op Twitter vroeg ik onlangs of er schrijvers waren die het leuk vonden om iets te vertellen over hun kinderboekenweek. Hieronder lees je het verslag van Mijke Pelgrim

 

Mijn kinderboekenweek

In oktober 2017 kwam mijn eerste boek ‘Dex – Over school en andere ellende’ uit en dat maakte deze Kinderboekenweek voor mij een tot bijzondere. Samen met Floor Bal, die het prentenboek ‘Het hele soepzootje’ schreef, ging ik op 2 oktober voor de allereerste keer ooit naar het Kinderboekenbal, Ik was zwaar onder de indruk. Van hoe mooi alles eruit zag, van het geweldige programma, van alle kinderen die zich als hun favoriete kinderboekpersonage verkleed hadden en van zoveel schrijvers bij elkaar.

kinderboekenweek van Mijke Pelgrim

De volgende dag was een normale schooldag voor mij, maar ik was nog helemaal vol van mijn Kinderboekenbal-avontuur, dus ik vertelde er ook over in de les. Een van mijn brugklassers bleek niet zo’n Kinderboekenweek-fan te zijn. Ik schreef daar een stukje over en dat werd een ikje in de NRC:

kinderboekenweek van Mijke Pelgrim

Maar het belangrijkste van de Kinderboekenweek is natuurlijk op pad gaan om over lezen en schrijven te vertellen. Bibliotheek Oss en boekhandel Derijks organiseerden een prachtig project rond ‘Dex.’ Op maandag 8 oktober mocht ik op bezoek komen om de winnaars van het project (vier groepen 7-8) te ontmoeten. Wat een superklassen! Ze wisten alles over mijn boek en we hadden een heel fijne ochtend samen.

kinderboekenweek van Mijke Pelgrim

kinderboekenweek van Mijke Pelgrim

In de rest van de week moest ik gewoon aan het werk. Engels geven, Shakespeare uitleggen, toetsen nakijken en vergaderen. Maar op zondag 14 oktober was er nog een laatste stukje Kinderboekenweek, want ik was in het Eemhuis in Amersfoort (waar ik woon) om te vertellen hoe ik de eerste Dex heb geschreven. En de tweede die volgende week uitkomt. Eigenlijk gaat voor mij de Kinderboekenweek dus nog wel even door.

 

 

Over Mijke Pelgrim

Meer informatie over Mijke Pelgrim vind je op haar website. Overzicht met alle boeken van Mijke Pelgrim op Ikvindlezenleuk

 

De foto’s heb ik van Mijke Pelgrim gekregen om te gebruiken bij dit verslag