Annet Schaap – Lampje (3e recensie)

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
mooi
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Annet Schaap
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Die zijn in zwart-wit en zijn prima
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Lampje is dochter van de vuurtorenwachter en door omstandigheden komt ze in een ander huis te wonen waarvan gezegd wordt dat er monster woont.
Wie is de hoofdpersoon?
Lampje
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Volgens mij wordt dat niet duidelijk
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het leuk en mooi is…
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit boek is natuurlijk bekroond. Toen ik het kocht had het al de Woutertje Pieterse prijs gewonnen en onlangs ook nog de Gouden Griffel. Het boek leest heerlijk weg en is erg sprookjesachtig van aard. Ik vond het een mooi boek en ik heb het met plezier gelezen. Ik heb nu 5 sterren gegeven maar dat komt omdat 4,5 sterren niet kon. Kortom, er zijn boeken die ik nog beter vind en op de ene of andere manier spectaculairder. Ik miste ook een beetje nog een slothoofdstuk in het boek, zodat je toch een beetje weet hoe het verder gaat met de hoofdpersonen. Ja, bij dit sprookjesachtige verhaal had ik graag gelezen, “en ze leefden nog lang en gelukkig”. Ik vind het ook meer een meisjesboek dan een jongensboek maar dat ligt misschien aan mij. Ik probeer niet in hokjes te denken maar mijn zoon van bijna 11 loopt hier niet warm voor. Een klasgenootje (een meisje) van hem vond het echter een geweldig boek.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen