20180919 uitreiking Gouden Penseel

Uitreiking Gouden Penseel

Op woensdag 19 september wordt het Gouden Penseel uitgereikt in het Rijksmuseum in Amsterdam. De presentatie is in handen van Bart Meijer. In de zaal zitten o.a. kinderen die eerder die middag een illustratieworkshop in het museum hadden gedaan. Zij mogen hun kunstwerken laten zien aan het publiek.

In juni, tijdens de Midzomerkinderboekenborrel, werden de Zilveren Penselen uitgereikt. Hier vind je de boeken die bekroond werden. Eén van deze boeken krijgt vandaag het Gouden Penseel. Voorwaarde hiervoor is wel dat de illustrator in Nederland woont. Daardoor vallen er twee boeken af.

De winnaar van het Gouden Penseel is… Ludwig Volbeda voor zijn illustraties in het boek Fabeldieren & waar ze te vinden zijn van Floortje Zwigtman.

Na afloop van de uitreiking wandelen we naar de Teekenschool. Hier zijn t/m 10 februari originele illustraties van de genomineerde boeken te zien. Op de website van het Rijksmuseum vind je meer informatie. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken. Zo kun je van dichtbij zien hoe gedetailleerd de illustraties van Ludwig Volbeda zijn. Hij vertelde dat hij met sommige van zijn illustraties een aantal weken bezig is geweest.

 

 

Met dank aan het CPNB voor de persuitnodiging

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt (met excuses aan Ludwig Volbeda voor de foto met dichte ogen…)