Wanneer Jacksons ouders hun vaste banen kwijtraken heeft het gezin steeds meer moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Jacksons ouders zien geen andere oplossing dan een tijdje in een bestelbusje gaan wonen, zoals ze al eerder hebben gedaan. Jackson ziet daar enorm tegenop, maar hij durft er met niemand over te praten. Dan duikt Crenshaw op, de onzichtbare vriend die Jackson had toen hij zeven was. Crenshaw beweert dat hij teruggekomen is om Jackson te helpen. Maar wat heb je aan een onzichtbare kat op het moment dat je alles dreigt te verliezen wat belangrijk voor je is?

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
geruild bij NS ruil in de boekenweek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, realistisch, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Ja er staan een aantal zwart-wit afbeeldingen van katten in het boek. Eigenlijk is het steeds hetzelfde plaatje (de kat van de omslag) maar dan steeds gedraaid of gedeeltelijk afgebeeld. De afbeelding op de omslag is gemaakt door Erwin Madrid.
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Die in het boek zijn wat saai, want niet in kleur en steeds hetzelfde. Het kleuren beeld van de omslag is prachtig en sprookjesachtig.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over een jongen die leeft in moeilijke omstandigheden en dan een denkbeeldige vriend krijgt in de vorm van een kat.
Wie is de hoofdpersoon?
Jackson en Crenshaw
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet; maar het zou overal kunnen zijn.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is weer heel wat anders
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik vond het een interessant en mooi boek. Het gaat over een jongen in moeilijke omstandigheden. Jacksons ouders hebben weinig geld en ook niet altijd werk. Hierdoor moeten ze vaak verhuizen en soms zelfs een tijdje in een busje wonen. In die moeilijke periode krijgt Jackson een denkbeeldige vriend in de vorm van een kat die hij Crenshaw noemt en bij wie hij zijn ei kwijt kan. Ik vond het interessant omdat dit nu eens niet een boek is waarin een kind of een groep kinderen veel fantastische avonturen beleven in een fantasiewereld. Dit boek is (deels) realistisch en laat kinderen zien dat niet iedereen het even breed heeft. Desondanks is het geen mistroostig boek en mijn zoon (11 jaar) hebben er regelmatig ook om moeten lachen. Minpunt vonden wij wel het einde van het boek. Voor mij was het verhaal nog niet af; ik wil eigenlijk erg graag weten hoe het verder gaat. Mijn zoon noemde het einde erg abrupt.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen