Aby Hartog werkt bij De Kinderboekwinkel in Amsterdam. Aby maakt voor De Kinderboekwinkel wekelijks een filmpje waarin hij vertelt over een boek. Deze filmpjes worden ook gedeeld op Ikvindlezenleuk. Veel kijkplezier!

 

 

Informatie over het boek

boekomslag Stichting Techniekpromotie – Techniek-doeboekStichting Techniekpromotie – Techniek-doeboek
Nieuwezijds 2018, 144 bladzijden, illustraties van Frank Landsbergen,10+
Wil jij leren ontwerpen en bouwen? Met de leuke onderzoeks- en ontwerpopdrachten uit dit boek leer je hoe je de mooiste en grappigste dingen kunt maken, hoe je iets moet uitproberen, en hoe techniek werkt. Kan het nog beter, sneller, hoger, steviger of verder? En waarom werkt dit nu wel, of nog steeds niet? En hoe los je dít nu weer op? Het Techniek-doeboek bevat meer dan 35 techniekopdrachten die je thuis met eenvoudige materialen kunt maken, zoals: Lanceer een raket met een frisdrankfles en een fietspomp, Ontwerp en maak een elektrisch autootje, Bouw een zo hoog mogelijke toren van satéstokjes en piepschuimwokkels, Maak een waterwekker die na precies twee minuten afgaat, Bouw je eigen waterkrachtcentrale.

Hier vind je meer informatie over het boek en kun je een recensie schrijven

Koop het boek bij De Kinderboekwinkel

 

Met dank aan Aby Hartog en De Kinderboekwinkel voor het filmpje