Leestip 6: grappige, spannende en informatieve boeken (10+)

geplaatst in: leestip, nieuws | 0

Wat voor boeken lees ik?

Ik ben 12-15 jaar en ik vind lezen moeilijk. Ik lees Makkelijk Lezen-boeken en C-boeken

Ik lees graag grappige, spannende en informatieve boeken.

Boeken die ik leuk vond om te lezen:

  • Geen

 

Leestips

boekomslag Jan Paul Schutten - Speuren naar sporen (Fantastische Feiten)Jan Paul Schutten – Speuren naar sporen
Kluitman 2008, 128 bladzijden, illustraties van Sieger Zuidersma, 10+
Een lijk, een mes en een heleboel bloed. Dat kan niet missen: hier is duidelijk een moord gepleegd. Of toch niet? Misschien is er wel sprake van zelfmoord. Of een ongeluk… Dat moet je eerst uitzoeken. Wie is de dode? Wanneer is het gebeurd? En waarom? Allemaal belangrijke vragen die onmisbaar zijn in de zoektocht naar het antwoord op die ene, allerbelangrijkste vraag. De vraag die politieagenten, rechercheurs, sporenanalisten, patholoog-anatomen en al die andere mensen die de zaak onderzoeken bezighoudt: wie heeft het gedaan? De kleinste details kunnen naar de dader leiden. Een haar, een voetafdruk of zelfs maar een piepklein pluisje. Altijd al willen weten welke verschillende oplossingsmethoden en -technieken er worden gebruikt om een misdaad mee op te lossen? In Speuren naar sporen lees je het allemaal!

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

boekomslag Thijs Goverde - DonderkatThijs Goverde – Donderkat
Holland 2010, 160 bladzijden, illustraties van Elly Hees, 10+
Rennen voor je leven! Intussen maakt de geheimzinnige Donderkat de de stad onveilig. Het ene na het andere gebouw wordt opgeblazen. Wie- of wat- is die Donderkat? En wat- of wie- is het oranje beest dat steeds in de buurt van de ontploffingen opduikt? Gaby en Michael ontdekken het allemaal, maar ze moeten wel rennen voor hun leven!

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

 

 

boekomslag Wilma Degeling - Van kapers tot kettersWilma Degeling – Van kapers tot ketters. LEGO-verhalen uit de Gevangenpoort
Menuet 2017, 88 bladzijden, illustraties van Hans Flier & Wilma Degeling, 10+
Eeuwenlang werden er mensen opgesloten in de Gevangenpoort in Den Haag. Wie zaten er vast en waarom? Hoe gingen de verhoren? Werd er echt gemarteld om mensen tot een bekentenis te dwingen? Welke straffen deelden de rechters uit? En wist er wel eens iemand te ontsnappen? In dit boek zijn tien verhalen over “bewoners’ van de Gevangenpoort verzameld en in LEGO-figuren en -steentjes uitgebeeld. Verhalen over bijvoorbeeld valsemunters en dieven. Verhalen over de bekende gebroeders De Witt, maar ook over een dienstmeisje en gestrande kapers. Nog nooit waren rechtspraak en geschiedenis zo leuk!

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

Wil jij ook leestips ontvangen via de mail? Vul dan dit formulier in.

 

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Geef een reactie