Lees de samenvatting

Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen. Hij tekende de historische verhalen op waar hij tijdens zijn zoektocht op stuitte. Over tot slaaf gemaakten en slavenhandelaars, over helden en schurken. En over Syntax Bosselman, die in 1883 samen met 27 landgenoten vanuit Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek.

Bekijk het omslag

Geef jouw mening

Zou jij dit boek willen lezen of niet?

[poll id=”18″]

1 reactie

  1. Author

    Ik vind het omslag een beetje saai en ik kan me voorstellen dat kinderen dit boek daardoor niet oppakken. Het verhaal trok me aan (en de naam van de hoofdpersoon). Ik heb het boek gelezen en vond het een goed verhaal

Geef een antwoord