Alyze Bos – De verschrikkelijke sneeuwman (3e recensie)

Het is een ongelofelijke rotwinter. Het regent alleen maar, er staat geen kerstboom thuis en tot overmaat van ramp moet Eefje Suikerhart verhuizen naar het huis van haar oma. En dan laat haar vader ook nog eens een reusachtige spiegel aan diggelen vallen. Dat betekent zeven jaar ongeluk. Net als er een dik pak sneeuw ligt en de winter toch nog leuk lijkt te worden, slaat het noodlot toe. Wanneer Eefje in de schemering door het park loopt, komt ze oog in oog te staan met de Verschrikkelijke Sneeuwman. Ze overleeft de ontmoeting, maar niemand gelooft dat ze hem heeft gezien. Eefje kan het niet over haar kant laten gaan. Zij wéét dat het monster bestaat. Ze neemt zich voor om, samen met de speciaal opgerichte 'monsterclub', haar gelijk tegenover de wereld te bewijzen.

Boekinformatie
Schrijver: Alyze Bos
Titel: De verschrikkelijke sneeuwman
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaartal: 2015
Bladzijden: 132
Genre: griezelverhaal
Leeftijd: 10+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een link hieronder. Ik krijg dan een klein percentage van de verkoper en zo ondersteun jij mijn website. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
- koop dit boek bij bol.com
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Rudi (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Er staan geen illustraties in
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Er staan geen illustraties in
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het is een rotwinter ,het regent alleen maar ,en als Eefje gaat verhuizen . En in het nieuwe huis maakt ze een wandeling . Ze ziet een reusachtige voetafdruk , wal een meter groot . op een andere avond toen ze van school komt , wordt ze aangevallen door een reusachtig wit monster . Als ze thuis is vertelt ze het hele verhaal aan haar ouders . Die snappen er natuurlijk niks van , ze denken dat het een zwerver is met een witte bontjas . Maar Eefje denkt dat het een echt monster ze gaat met paar vriendinnen op onderzoek . Ze leren de zwerver kennen . Is hij het monster ? In die tijd gebeuren er nog mysterieuze dingen . Tot ze is een spoor vinden Wat is het spoor en zou het monster zijn .
Wie is de hoofdpersoon?
Eefje Suikerhart
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Eefje , dan zou ik haar vragen hoe ze zo moedig was om op onderzoek te gaan
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Waar speelt het verhaal zich af?
in een grote stad
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
het is een spannend boek en je weet nooit wat er het volgende gebeurt
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee , eigenlijk niet
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie