Juliette Forrest – Twister

Twisters vader is verdwenen. Als ze onverwacht een aanwijzing krijgt over zijn verdwijning besluit ze naar hem op zoek te gaan. Ze komt terecht bij een heks in het bos die haar een magische ketting geeft. De ketting houdt de ziel van levende wezens vast en kan de drager doen veranderen in een wolf, een ruisende rivier of een regenbui. Maar er is een duistere vijand op jacht naar deze ketting, een slechterik die misschien iets te maken heeft met de plotselinge verdwijning van haar vader...

Boekinformatie
Schrijver: Juliette Forrest
Titel: Twister
Uitgeverij: Van Goor
Jaartal: 2018
Bladzijden: 272
Vertaler: Mireille Vroege
Genre: sprookjes
Leeftijd: 12+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris, bol.com of bazarow en ondersteun mijn website. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
boek
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Hilma
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, mooi, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
NVT
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
NVT
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
De vader van Twister is verdwenen en ze gaat naar hem op zoek
Wie is de hoofdpersoon?
Twister
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik ben benieuwd niet naar iemand, maar naar de magische ketting
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Waar speelt het verhaal zich af?
Dat is niet echt duidelijk
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een spannend magisch verhaak
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
De cover van het boek ziet er mooi uit, een wervelwind waarin veel dieren in worden meegezogen.
De vader van Twister, een jong meisje, is verdwenen maar als ze onverwacht een aanwijzing krijgt over zijn verdwijning gaat ze naar hem op zoek. Na haar ontmoeting met een bosheks, die haar een magische ketting geeft, weet ze niet dat ook een machtige vijand die ketting wil hebben, iemand die misschien iets meer weet van de plotselinge verdwijning van haar vader.
Het is een spannend verhaal en het leest heerlijk weg. Je leeft mee met Twister en haar zoektocht. Ze is een dapper meisje, en ze komt heel realistisch over, met alle emoties die een jong meisje heeft. De ontmoetingen die ze heeft met andere karakters, goed of slecht, maakt het allemaal spannend en magisch,
Het is een magisch verhaal, een duister sprookje. Je wilt blijven lezen om te weten hoe het afloopt, echt een leuk boek, echt iets voor december.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie