Annemarie Jongbloed – Juf Beul (3e recensie)

boekomslag Annemarie Jongbloed - Juf Beul

‘Vroeger was ik een beul.’ Juf zegt het met een serieus gezicht. ‘In mijn vorige leven.’ Sam schiet in de lach. ‘Ik was in mijn vorige leven een konijn,’ proest ze. Sam gaat naar de zomerschool. Ze heeft een probleem met taal, zegt haar moeder. De juf van de zomerschool gedraagt zich vreemd. Ze zegt dat ze in de Gouden Eeuw een beul was …

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Lauren (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
mijn moeder gaf het het gaat over geschiedenis en dan lees ik het wel
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, interessant, kort, leuk, mooi, verrassend, vrolijk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
de illustrator heet :Jasmijn bakker. Ik vond het mooie tekeningen alleen als je er in een oog opslag naar kijkt zie je allen de echt zwarte tekeningen en de lichteren daar moet je wel een beet je goed naar kijken maar mooie tekeningen
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
het gaat over de zomerschool waar Sam en Fatima op zitten de juf zegt dat ze in haar vorige leven een beul was daar gelooft Sam niks van de juf is ook met iets bezig in de schuur dat vonden Fatima en SAM best geheim zinnig ze zien een zwerver waar juf mee praat en lacht dan moeten ze van de juf een verhaal schrijven over de gouden eeuw want daar draaide het de tijd van de zomerschool om Fatima Sam en jozef gaan samen ze doen allemaal iets wat ze moeilijk vinden Sam beschrijft de woorden soms komt zij niet op het goede woord dus beschrijft zij het jozef vind spellen moeilijk dus hij schrijft het verhaal en op het eind feest leest Fatima het voor zij heeft moeite met voorlezen dan onthult de juf wat ze in het schuurtje heeft gemaakt een schandpaal en de zwerver was haar man en zo eindigt het verhaal
Wie is de hoofdpersoon?
Sam,Fatima en de juf
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
de juf ik zou over de gouden eeuw praten
Waar speelt het verhaal zich af?
zomerschool
Wat vind je leuk aan dit boek?
de geschiedenis erin
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
de minder duidelijke tekeningen
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
als je iets wil leren over de gouden eeuw lees dit boek
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
het is leuk en leerzaam
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
kinderen die geschiedenis leuk vinden
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen