Bekijk het omslag

boekomslag Eoin Colfer - Artemis Fowl (Artemis Fowl 1)

 

Lees de samenvatting

Eoin Colfer – Artemis Fowl (Artemis Fowl 1)
Van Goor 2001, 264 bladzijden, vertaald door Mireille Vroege, 12+
Artemis Fowl is een twaalfjarig crimineel meesterbrein, belust op macht en geld en immer in gezelschap van zijn boomlange bodyguard Butler. Wanneer Artemis erachter komt dat iedere elf een magisch boek bezit, steelt hij een exemplaar, fotografeert het en mailt het naar zijn Mac. Op ingenieuze wijze kraakt hij de code van het magische boek en ontdekt zo een manier om de elfen hun befaamde goud afhandig te maken. Hij slaagt erin kapitein Holly Short – de eerste vrouwelijke officier van de elfBI – te ontvoeren, wat op grote weerstand stuit van het in verhalen en legenden zo lief afgeschilderde elfenvoik. Zwaarbewapend en uitgerust met de modernste computertechnologie trekken de elfen ten strijde, vastbesloten de misdadige plannen van Artemis in de kiem te smoren…

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

Geef jouw mening

Lijkt dit jou een leuk boek? Laat hieronder een reactie achter…

[poll id=”48″]

 

2 reacties

  1. Ik heb alleen het laatste deel nog niet gelezen. Echt een leuke serie!

  2. Bijzondere fantast- niet de platgebaande paden. Verrassend en leuk.

Geef een antwoord