Bekijk het omslag

boekomslag Rachael Romero - De poppenmaker van Krakau

 

Lees de samenvatting

Rachael Romero – De poppenmaker van Krakau
Van Halewyck 2017, 336 bladzijden, illustraties van Tomislav Tomić, vertaald door Lies Lavrijsen & Tine Poesen, 15+
Karolina, een levende pop, belandt in het atelier van een poppenmaker, een man met een bijzondere gave en een tragisch verleden. De teruggetrokken poppenmaker kan eerst nauwelijks geloven dat hij een pop heeft die kan praten, maar al gauw raakt hij onder de indruk van Karolina’s lef en grootmoedigheid. Hij leeft helemaal op en sluit vriendschap met een Joodse vioolspeler en zijn dochter. Als de nazi’s Polen binnenvallen, komt er echter een einde aan hun prille geluk. Karolina en de poppenmaker beseffen dat hun vrienden niet meer veilig zijn in Krakau en besluiten hen te helpen, zelfs als ze daarmee hun eigen leven in gevaar brengen.

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

Geef jouw mening

Lijkt dit jou een leuk boek? Laat hieronder een reactie achter…

[poll id=”61″]

 

1 reactie

  1. Een heel ander boek over de Holocaust, zoals die aan jongeren kan worden uitgelegd. Vanuit het oogpunt van een pratende pop blijft de gruwel daarvan enigszins op afstand, maar net dat kan dit boek zo sterk en krachtig maken.

Geef een antwoord