Sarah J. Maas – Kingdom of ash (1e recensie)

Aelin Galathynius's journey from slave to assassin to queen reaches its heart-rending finale as war erupts across her world . She has risked everything to save her people - but at a tremendous cost. Locked in an iron coffin by the Queen of the Fae, Aelin must draw upon her fiery will to endure the months of torture inflicted upon her. The knowledge that yielding to Maeve will doom those she loves keeps her from breaking, but her resolve is unravelling with each passing day. With Aelin imprisoned, Aedion and Lysandra are the last line of defence keeping Terrasen from utter destruction. But even the many allies they've gathered to battle Erawan's hordes might not be enough to save the kingdom. Scattered throughout the continent and racing against time, Chaol, Manon, and Dorian must forge their own paths to meet their destinies. And across the sea Rowan hunts to find his captured wife and queen - before she is lost to him. Some bonds will deepen and others be severed forever, but as the threads of fate weave together at last, all must fight if they are to find salvation - and a better world.

Boekinformatie
Schrijver: Sarah J. Maas
Titel: Kingdom of ash
Serie: Throne of glass #7
Uitgeverij: Bloomsbury (GB)
Jaartal: 2018
Bladzijden: 984
Genre: science fiction
Leeftijd: 15+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Hilma 
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, fascinerend, geheimzinnig, mooi, ontroerend, spannend, verrassend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
NVT
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
NVT
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Aelin en haar vrienden moeten proberen de wereld te redden
Wie is de hoofdpersoon?
Aelin
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Dorian wel willen ontmoeten om te zien hoe hij van gedaante kan veranderen
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Waar speelt het verhaal zich af?
Erilea
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een geweldig goed boek, lees wel de boeken op volgorde. Dit boek is in het Engels, maar alle delen zijn er ook in het Nederlands. Dit laatste deel komt in april 2019 uit in het Nederlands
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Toen ik De Glazen Troon, deel 1 van de fantastische YA serie van Sarah J. Maas las, had ik niet kunnen bedenken dat ik deze serie zo geweldig zou gaan vinden! Met ieder deel werd het beter en beter.
Kingdom of Ash is (helaas) het laatste deel en is hiermee een eind gekomen aan de avonturen van Celaena/Aelin.

De cover van de Engelstalige paperback (ik kon echt niet wachten op de Nederlandse vertaling die volgend jaar april pas uitkomt) ziet er weer heel erg mooi uit: Aelin, omringd door vuur (haar kracht) en het oude zwaard van haar familie in haar hand.
Natuurlijk moet je naar de inhoud van het boek kijken en niet naar de cover, maar het oog wil ook wat.

Het vorige boek (Rijk van stormen – Toren van de Dageraad gaat niet echt over Aelin – ) eindigde met een geweldige cliffhanger: Aelin is in de handen gevallen van Fae koningin Maeve en is spoorloos, terwijl het Duistere leger steeds meer terrein wint.
Rowan is in Kingdom of Ash ten einde raad en zoekt overal naar zijn geliefde.
Ondertussen wordt Aelin gemarteld, wat verschrikkelijk is om te lezen. Je hoopt als lezer zo dat ze het overleeft en ontsnapt. De anderen, Dorian, Chaoll en Manon zijn intussen op zoek naar bondgenoten om de duistere koning Erawan nu eens en voor altijd te verslaan.

Ook in dit boek wordt het verhaal weer vanuit verschillende oogpunten verteld, waardoor het spannend blijft en waardoor je wilt blijven lezen. De schrijfstijl is in dit laatste deel ook weer fantastisch en ook hier worden weer nieuwe figuren geïntroduceerd.
Alles grijpt weer in elkaar, ook gebeurtenissen uit eerdere delen worden verder uitgesponnen en het klopt echt allemaal.
Het is een fantastische serie en ik heb er immens van genoten. Kingdom of Ash heeft bijna duizend pagina’s en het verhaal verveelde voor geen moment! Dat was ook zo met de eerdere delen in deze serie.

Ik vind het ontzettend jammer dat er nu een eind is gekomen aan de belevenissen van Aelin, Chaol, Dorian en Manon, maar het eind is goed zo.
Tien jaar heeft Sarah J. Maas aan deze serie gewerkt en ik vind het ontzettend knap dat ze alles zo goed heeft bedacht en ook heeft uitgewerkt.

Mocht je deze serie niet kennen, dan mis je echt wat. Het is een geweldig goede fantasy-serie, vol spanning, drama, humor en romantiek. Ik kan de serie echt van harte aanbevelen. Begin wel eerst met het eerste deel, anders begrijp je er niet veel van.
Dit is een van mijn topfavoriete series, een serie die ik koester en die ik wellicht ook nog wel weer eens opnieuw zal gaan lezen.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen

.

Geef een antwoord