Reyer wordt door zijn vader naar Hirado gestuurd, een eiland vlak voor de Japanse kust. Daar kan hij werken als leerling-koopman voor de VOC, en misschien wel rijk worden. Onderweg krijgt hij van een piraat een brief die hij in Japan moet bezorgen. Sakura is de dochter van een samoerai. Haar vader wil dat ze trouwt met een Hollandse koopman zodat ze in de gaten kan houden wat er allemaal gebeurt en besproken wordt in de handelspost van de VOC. Maar Sakura wil niet met een veel te oude vieze man trouwen. En al helemaal niet als ze Reyer heeft gezien. Het is liefde op het eerste gezicht.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (8-10 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
gekregen van de juf
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
de juf zei dat het een leuk boek was
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, eng, fascinerend, geheimzinnig, grappig, interessant, lang, leuk, spannend, vrolijk, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
er zijn geen tekeningen
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Moeilijk
Waar gaat het verhaal over?
Reyer word door zijn vader naar Hirado gestuurd,een eiland vlak voor de Japanse kust. Daar kan hij werken als leerling-koopman voor de VOC,en misschien wel rijk worden. Onderweg krijgt hij van een piraat een brief die hij in Japan moet bezorgen .Sakura is de dochter van een samoerai.Haar vader wil. dat ze trouwt met een Hollandse koopman zodat ze in de gatenkan houden wat er allemaal gebeurt en besproken wordt in de handelspost van de VOC. Maar Sakurawil niet meteen veel te vieze man trouwen .En alhelemaal niet als zeReyer heeft gezien.Het is liefde op het eersde gezicht.
Wie is de hoofdpersoon?
Reyer
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In het verleden (vroeger)
Waar speelt het verhaal zich af?
in Japan
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
het is mega leuk
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen