Pierdomenico Baccalario – De ster van steen (1e recensie)

16 maart. New York is in de greep van de kou. Harvey, Mistral, Elettra en Sheng zitten in de lobby van het Mandarin Oriental Hotel, opnieuw bij elkaar. Ze hebben een tafeltje op een rustige plek gekozen, voor het gigantische raam dat uitkijkt op Central Park. Tussen hen in ligt de eeuwenoude houten kaart die ze in Rome hebben gevonden. Allemaal hebben ze een tol in de hand. Ze zijn klaar om te gooien. Alleen zo kunnen ze het mysterie dat hen omhult ontrafelen, en besluiten wat ze moeten doen... Moeten ze proberen uit te zoeken waarom de boosaardige eigenaar van de Lucifer hen achtervolgt? De vijfde tol terug zien te krijgen, die vlak voor hun ogen is gestolen? Of, het allermoeilijkste, op zoek gaan naar de Ster van Steen? Ze weten echter wel dat ze moeten opschieten. En dat ze niet meer terug kunnen...

Boekinformatie
Schrijver: Pierdomenico Baccalario
Titel: De ster van steen
Serie: Century #2
Uitgeverij: Fantoom
Jaartal: 2008
Bladzijden: 348
Illustrator: Iacopo Bruno
Vertaler: Manon Smits, Pieter van der Drift
ISBN: 9789078345091
Genre: detective
Leeftijd: 12+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, interessant, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Illustraties door Iacopo Bruno. Er zijn zwart-wittekeningetjes die steeds herhaald worden. Maar in het midden van het boek zit ook een kleurenkatern waarin allerhande foto’s, tekeningen en plattegronden zijn opgenomen die relevant zijn voor het boek. Die zijn interssant en leerzaam.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Dit is het vervolg op Century I. De vier kinderen, die allemaal op 29 februari geboren zijn, vervolgen hun zoektocht naar “het geheim” en maken dan weer allerlei bizarre en spannende avonturen mee. Het boek is goed geschreven; lekker spannend en je wilt voortdurend weten hoe het verder gaat. Ik zie uit naar deel III. Mijn zoon en zijn beste vriend hebben de hele serie in zeer korte tijd verslonden…
Wie is de hoofdpersoon?
Harvey, Mistral, Elletra en Sheng
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
Waar speelt het verhaal zich af?
Voornamelijk in New York.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Goed en onderhoudend verhaal.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
niets
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Kinderen vanaf een jaar of 11
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen

Geef een antwoord