Melissa de la Cruz – Rise of the isle of the Lost (1e recensie)

Deep beneath the waves, King Triton's powerful trident has passed through the magical barrier that surrounds the Isle of the Lost-keeping villains in and magic out. And when Mal's longtime rival Uma, daughter of Ursula, gets wind of this, she can't believe her luck. The tide has dragged in something good for a change, and Uma is determined to get her wicked hands on it. But first, she needs a pirate crew. A storm is brewing back in Auradon, and when Mal, Evie, Carlos, and Jay hear that the trident has been washed away, they realize they'll have to find it before anyone from the Isle does. Luckily, they seem to have a talent for locating missing magical objects. As Uma readies for the high seas alongside Harry, son of Captain Hook, Gil, son of Gaston, and the toughest rogues on the Isle of the Lost, the reformed villains of Auradon devise their own master plan. And with King Ben away on royal business, they won't have to play by all the rules. Using bad for good can't be totally evil, right? The thrilling, perilous race to the trident pits old friends-and current enemies-against each other with the future of Auradon on the line. Both teams might like to make waves, but only one will come out on top of this one.

Boekinformatie
Schrijver: Melissa de la Cruz
Titel: Rise of the isle of the Lost
Serie: Descendants #3
Uitgeverij: Disney Hyperion (VS)
Jaartal: 2017
Bladzijden: 290
ISBN: 9781368028318
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 12+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Meyke (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen, Ik wilde de films kijken, maar van mijn moeder moest ik dan eerst de boeken lezen.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, lang, leuk, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Moeilijk
Waar gaat het verhaal over?
Als een van de dochters van de dochters van Triton zijn drietand kwijtraakt, komt hij terecht op het Eiland van de Verloren, waar de slechterikken van de Disney-films opgesloten zitten en eventueel daar hun kinderen laten opgroeien. De drietand heeft de kracht om de barriëre om het eiland te breken, en de slechterikken kan vrijlaten. Als de dochter van Ursula, Uma, daar achter komt, gaat ze meteen op zoek. Kan Mal, de dochter van Malafide, en haar groep de VK’s (Villain Kids), Uma tegenhouden en de slechterikken op het eiland houden?
Wie is de hoofdpersoon?
Mal en haar groep
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Niet echt, nee
Waar speelt het verhaal zich af?
In Auradon, en the Isle of the Lost
Wat vind je leuk aan dit boek?
Dat er veel fantasie in voorkomt
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Niks
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek is in het Engels, vandaar dat het vrij moeilijk te lezen is.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor fans van Disney, die van veel fantasie houden en willen weten hoe de levens van hun helden en slechterikken doorgaan.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen

.

Geef een antwoord