Anne Frank – Het achterhuis (2e recensie)

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder andere dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen. In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De enige overlevende van de familie, Otto Frank, zorgde ervoor dat het dagboek van zijn dochter toch gepubliceerd werd.

Boekinformatie
Schrijver: Anne Frank
Titel: Het Achterhuis
Uitgeverij: Prometheus
Jaartal: 1947
Bladzijden: 304
ISBN: 9789044616170
Genre: oorlog & verzet
Leeftijd: 15+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
- leen het e-boek bij de bibliotheek (Nederland)
- leen het e-boek bij de bibliotheek (België)
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Lieke (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het leek mij een interessant boek
Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, mooi, realistisch, spannend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Er zijn geen illustraties
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Moeilijk
Waar gaat het verhaal over?
Anne Frank is een Joods meisje die schrijft over haar leven, ze zit in een kamertje waar van 6 uur ‘s ochtends tot 8 uur ‘s avonds geen geluid gemaakt mag worden. Dat komt door dat er een kantoor onder de kamer zit. Ze schrijft over haar zus, Margot en haar vader en moeder. Ook schrijft ze over de rest van de kamer genoten. Zo is er een jongen Peter die ze stiekem leuk vind.
Wie is de hoofdpersoon?
Anne Frank
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ja, ik zou Anne wel willen ontmoeten. Ik zou graag willen weten hoe ze in het echt zou zijn.
Waar speelt het verhaal zich af?
In het Achterhuis
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ze schrijft alsof ze altijd vrolijk is ondanks ze ondergedoken zit.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Ik vind het lastig te begrijpen doordat het oud Nederlands is.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor jongeren die het geen probleem vinden om oud Nederlands te lezen
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie