Karoef woont bij zijn oom en tante in een klein dorpje. Op een dag zien hij en zijn neven hoe een vrouw te paard achtervolgd wordt door Drakenruiters, een groep wrede gardisten van prins Rombert van een naburig rijk. Zijn neven worden door de soldaten gevangengenomen, Karoef helpt de onbekende vrouw te ontsnappen. Omdat de soldaten hem zoeken, moet Karoef vluchten en verlaat hij zijn dorp. Op zijn vlucht komt hij opnieuw de jonge vrouw tegen. Zij heet prinses Tessien en vertelt Karoef haar verhaal. Geholpen door Karoef probeert Tessien de Leeuwenburcht te bereiken, het kasteel van haar vader, waar haar moeder is achtergebleven. Maar daar aangekomen blijkt dat de Drakenruiters het kasteel al bezet hebben en dat de koningin gegijzeld is. Nu besluit Tessien niet langer te vluchten maar tot de aanval over te gaan. Samen met Karoef en met versterking van Yorkes, die kapitein in de garde van Rombert is geweest, trekt ze op naar de Drakenburcht. Daar komt het in de grote hal uiteindelijk tot een bloedstollende confrontatie tussen alle betrokkenen en wordt de toekomst van het rijk beslist.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Cheyenne (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Aan de voorkant zag hij er al leuk en interessant uit.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, leuk, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Nee er staan geen illustraties in.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Moeilijk
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over : Een koning met zijn dochter, die door zijn kwade broer uit het kasteel geschopt werden gegooid , omdat zijn broer de koning wou worden. de zwarte ridders die zijn broer op pad stuurde van uit het kasteel, krijgen de taak om de prinses te doden maar gaat het ze lukken?
Wie is de hoofdpersoon?
Karoef en prinses Tessien.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Karoef, ik zou hem willen vragen hoe het was om dat te doen?
Waar speelt het verhaal zich af?
In de buurt van het kasteel en het dorp waar ze geboren zijn.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vind het wel een interessant boek om te lezen, het is vooral voor mensen die van geschiedenis houden.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Dat er af en toe moeilijke woorden in voor komen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Het is een aanrader voor mensen die van geschiedenis houden en van spanning.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen