Zoals ik vanmorgen al schreef zit ik vandaag in de bloggerstraat op de NOT. Ik zat hier tot 13 uur en had daarna 2 uur vrij. Ik ben wat gaan lunchen en had toen tijd om een tweede rondje over de beurs te lopen. Ik heb me beperkt tot kinderboekenland. Bij de stand van uitgeverij Clavis zaten Anita Bijsterbosch en Janna de Lathouder te signeren. Ik vind het altijd leuk om met schrijvers en illustratoren te praten. Bij de stand van De leukste kinderboeken (van uitgeverij Unieboek Het Spectrum) was Esther Walraven aan het signeren. Bij Kijk en Lees kun je strips op avi-niveau kopen. Twee jaar geleden hebben we elkaar voor het eerst ontmoet op de NOT en het was leuk om even bij te praten. Ik kreeg een recensieboek mee van Mijn vriend Grompf.

Bij de stand van de Schoolschrijver sprak ik Claudia Jong, een van de schoolschrijvers. Een schoolschrijver gaat een aantal weken bij een basisschool op bezoek en geeft lessen over lezen en taal.

Daarnaast ben ik ook bij de uitgeverijen De Vier Windstreken, Kluitman, Levendig en Lemniscaat geweest. Als afsluiting kwam ik bij uitgeverij Clavis schrijfster Inez van Loon tegen in gesprek met Leon Kustermans (general manager bij Clavis).

Na dit rondje langs uitgeverijen was het weer tijd voor mij om naar de bloggerstraat te gaan. Deze stand zit aan het begin van de beurs, vlak na de ingang, richting hal 1. Het is een rustige plek om mijn blogje te schrijven en ondertussen mensen te kijken. Er zijn een paar stands waar ik nog langs had gewild, zoals de stand van de Kleuteruniversiteit/Leesvink/Voorleeshoek en de stand van NBD Biblion, maar daar had ik geen tijd meer voor.

Ik hoop dat ik voldoende inspiratie heb gegeven voor iedereen die naar de NOT gaat en van lezen houdt. De NOT is nog t/m zaterdag te bezoeken. Via de website kun je je gratis aanmelden. Veel plezier!

Lees ook mijn tweede blog over mijn dag in de bloggerstraat: Kinderboekenuitgevers op de NOT