Polles taartenboek

geplaatst in: ★★★★☆, 12+, recensie, recensieboek | 0
Polles taartenboek

In de nieuwe Efteling-attractie Symbolica staat in de feestzaal van het Paleis der Fantasie een enorme tafel vol taarten, koeken en andere lekkernijen. Al dat heerlijks kun je nu thuis maken! Polles Taartenboek bevat 35 recepten voor taarten, (cup) cakejes, koeken en traktaties. Het zijn toegankelijke recepten om samen met je kind te maken, maar ook voor de enthousiaste hobbytaartdecorateur. Inclusief een waar meesterstuk waarmee de gevorderde thuisbakker zich helemaal kan uitleven. Er is tevens aandacht voor glutenvrij, suikervrij en lactosevrij bakken. Wat drink je bij al dat lekkers: in het boek vind je ook een hoofdstukje met feestelijke drankjes, gebrouwen door grootmagister Almar.

Informatie over het boek
Schrijver: Simone van der Wal
Titel: Polles taartenboek
Uitgeverij: Het Spectrum
Jaartal: 2018
Bladzijden: 96
Genre: informatief/non-fictie
Leeftijd: 12+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
bol.com, bruna
Wil je meer informatie weten over dit boek (bv. of er een film van is) en recensies lezen? Wil je dit boek toevoegen aan jouw wil-ik-lezen-lijst? Klik dan op de oranje knop

Meer informatie & recensies over dit boek

Mijn samenvatting

Hoi, ik ben Polle. Als koksmaatje werk ik al jaren in de paleiskeuken van Symbolica. Hier maak ik de heerlijkste taarten, koekjes, traktaties en andere lekkernijen voor Koning Pardulfus en zijn gasten.
Er bestaat geen grotere zoetekauw dan de koning. Hij vindt steeds weer een reden om feest te vieren. Soms is er iemand jarig, soms heeft iemand een goed cijfer gehaald op school, en soms is het alleen maar feest omdat de zon schijnt. Ik heb er mijn handen vol aan, maar ik vind het heerlijk om al dat lekkers te maken!
En gelukkig krijg ik af en toe hulp. Dan komen Pardoes de Tovernar en Prinses Pardijn gezellig met mij mee bakken. Ook de koning komt wel eens langs, maar zijn idee van meehelpen is vooral alvast wat dingen voorproeven…
En als O.J. Punctuel (de secretaris protocollair) komt kijken, haalt hij alleen even zijn vinger langs de kastjes om te controleren of er geen stof op ligt! Of volgt hij tock stiekem zijn neus?
Je kunt eigenlijk wel zeggen dat iedereen houdt van mijn baksels. In dit boek heb ik de beste bakrecepten uit Symbolica voor jullie verzameld! Niet alleen recepten van mijzelf, maar ook van Pardijn, Pardoes en Grootmagister Almar, die heerlijke drankjes kan brouwen en daarnaast precies weet hoe je baksels maakt zonder lactose, gluten of geraffineerde suikers.
Kun je niet wachten om te beginnen met bakken?Zit je al klaar met je schort voor en de garde in de hand? Dat is mooi, want mijn keuken is nu ook voor jou geopend!
Bakken maar!

Dit bakboek staat vol met lekkere taarten, koekjes, traktaties, cupcakes en drankjes. Alles ziet er heerlijk uit. Ik heb het boek meerdere keren doorgebladerd voordat ik wist wat ik als eerste zou gaan maken. Die keuze was niet zo moeilijk, want elke keer als ik door het boek bladerde bleef mijn oog hangen op de regenboogkoekjes. Op mijn persoonlijke blog Een kloddertje roze staat een fotoverslag van het bakken van de regenboogkoekjes

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
gekregen van de uitgeverij om er een recensie over te schrijven
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, de recepten zijn bedacht door Simone (een van de boekverkopers bij mijn favoriete boekhandel Donner)
Welke steekwoorden passen bij het boek?
mooi, realistisch, vrolijk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Er staan foto’s in van de taarten en koekjes

illustratie uit Polles taartenboek
foto van mijn koekjes uit Polles taartenboek

Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Het is geen verhaal, maar een bakboek
Wie is de hoofdpersoon?
Er is geen hoofdpersoon
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee
Waar speelt het verhaal zich af?
x
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vind het leuk dat er zoveel leuke en lekker uitziende recepten in staan
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
x
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Polle is een personage bij de attractie Symbolica in De Efteling.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor iedereen die houdt van bakken met vrolijke kleuren
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen

Recensies

Heb jij dit boek gelezen? Of een ander leuk boek? Klik op de oranje knop en vul het vragenformulier in
Dat is alles wat jij hoeft te doen om een recensie te schrijven...


Schrijf zelf een recensie

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest, Literatuurplein

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie