Benieuwd welke 3 boeken Lian in 2018 het leukst vond om te lezen? Lees dan snel verder… En op haar blog kun je Lians top 10 lezen.

Wil je jouw top 3 ook delen met de bezoekers van Ikvindlezenleuk? Vul hier dan jouw top 3 in.

Nummer 3

boekomslag Kelly Barnhill - Het meisje dat de maan dronk

Kelly Barnhill – Het meisje dat de maan dronk 
Leopold 2018, 400 bladzijden, vertaald door H.C. Kaspersma, 10+

Al jaren leven de dorpelingen in angst voor de heks in het woud. Als ze niet elk jaar een baby offeren, zal de heks onheil over hen brengen. Maar elk jaar opnieuw verbaast Xan, de heks uit het woud, zich over weer een nieuwe baby. Ze brengt de achtergelaten kinderen naar families aan de andere kant van het woud. Dit keer voedt ze het achtergelaten kind per ongeluk met maanlicht, waardoor het meisje vervuld raakt van magie. Xan besluit Luna op te voeden als haar eigen dochter. Met de jaren worden Luna’s magische krachten sterker. Wanneer haar dertiende verjaardag nadert, besluiten de dorpelingen eindelijk jacht te gaan maken op de heks die hun leven al jaren overschaduwt…

Hier vind je meer informatie over dit boek.

Nummer 2

boekomslag Wilma Geldof - Het meisje met de vlechtjes

Wilma Geldof – Het meisje met de vlechtjes
Luitingh-Sijthoff 2018, 334 bladzijden, 15+
Freddie is vijftien jaar als de oorlog uitbreekt. Haar moeder vangt dan al enkele jaren gevluchte joden uit Hitler-Duitsland op. In 1942 wordt Freddie en haar oudere zus gevraagd om deel te nemen aan het gewapend verzet. De meisjes verleiden hooggeplaatste nazi’s en lokken ze het bos in, waar ze worden gedood door verzetskameraden. Dan krijgen de zusjes zelf een pistool, en Freddie slingert heen en weer tussen angst en moed, twijfel en trots. Gevaar voor verraad dreigt. Wie kan ze nog vertrouwen? En waarom sluit haar vriendje Peter zich niet aan bij hen aan?

Hier vind je meer informatie over dit boek.

Nummer 1

Hank Green – Een zeer opmerkelijk verschijnsel
HarperCollins 2018, 384 bladzijden, vertaald door Karin de Haas, 18+
Op een nacht stuit de drieëntwintigjarige April May op een gigantische sculptuur die vanuit het niets opeens midden in Manhattan staat. Ze is meteen verrukt van het beeld en geeft hem de naam Carl. Ze maakt een filmpje en zet het op YouTube. Het filmpje gaat viral, als blijkt dat er in een andere steden in de wereld ook ‘Carls’ zijn gesignaleerd. April, de ‘ontdekker’, wordt op slag beroemd en staat vanaf dan voortdurend in de spotlights. Terwijl de druk van de media steeds meer toeneemt, probeert April erachter te komen wat de Carls zijn, waar ze vandaan komen en vooral wat ze willen.

Hier vind je meer informatie over dit boek.