Benieuwd welke 3 boeken Phere in 2018 het leukst vond om te lezen? Lees dan snel verder…

Wil je jouw top 3 ook delen met de bezoekers van Ikvindlezenleuk? Vul hier dan jouw top 3 in.

Nummer 3

boekomslag M.G. Leonard - Keverhelden

M.G. Leonard – Keverhelden 
Querido 
2018, 280 bladzijden, illustraties van Karl James Mountford, vertaald door Esther Ottens, 10+
Keverkoningin Lucretia Cutter houdt zich diep in de regenwouden van de Amazone verborgen en dreigt haar leger van gemuteerde reuzenkevers op de wereld los te laten. Wil ze oorlogen ontketenen? Wil ze de mensheid uitroeien? Darkus en zijn vrienden moeten haar vinden voor het te laat is. Als ze Lucretia’s laboratorium binnendringen om Darkus’ vader te bevrijden, doen ze een schokkende ontdekking. Lucretia is zichzelf aan het klonen!

Hier vind je meer informatie over dit boek.

Nummer 2

boekomslag Neal Shusterman & Eric Elfman - De mysterieuze zolder (Acceleratie 1)

Eric Elfman, Neal Shusterman – De mysterieuze zolder (Accelerati #1)
Van Holkema & Warendorf 
2014, 320 bladzijden, illustraties van Wouter Tulp, vertaald door Wiebe Buddingh’, 10+
Een mysterieuze zolder… In zijn nieuwe huis vindt Nick allerlei vreemde voorwerpen op zolder. Nietsvermoedend verkoopt hij ze tijdens een garage sale, maar dan komt hij erachter dat er iets bijzonders met de spullen aan de hand is. Zo is er een camera die laat zien wat er over 24 uur gaat gebeuren, en een bandrecorder die opneemt wat je denkt maar liever niet zegt. Daarom gaat hij op zoek om alles weer terug te krijgen. Al snel wordt hij op de huid gezeten door een club duivelse natuurkundigen. Want al die speciale apparaten zijn uitvindingen van de grote geleerde Nikola Tesla en iedereen is uit op zijn erfenis: zijn nooit ontdekte meesterwerk.

Hier vind je meer informatie over dit boek.

Nummer 1

boekomslag Sjoerd Kuyper - Hotel de grote L

Sjoerd Kuyper – Hotel De grote L 
Lemniscaat 
2014, 186 bladzijden, 10+
Kos vertelt over de meest bizarre periode in zijn leven. Zijn moeder is drie jaar geleden overleden en zijn vader krijgt – net op het moment dat Kos het winnende doelpunt maakt in de kampioenswedstrijd – een hartaanval. Als vader in het ziekenhuis ligt, dreigt het in het hotel dat hij runt behoorlijk in de soep te lopen. Kos probeert de zaak draaiende te houden, samen met zijn zussen. Als dan ook nog blijkt dat vader grote schulden heeft en sluiting dreigt voor het hotel, zit er maar één ding op: iemand moet Miss Noordzee worden, want daaraan is een flinke geldprijs verbonden.

Hier vind je meer informatie over dit boek.

Geef een reactie